Usvojen rebalans budžeta u iznosu od 32 128 000 KM!
Dok odbornici vladajuće garniture smatraju da je ovaj rebalans dokaz dobrog planiranja budžeta, već u samom njegovom nacrtu, opozicioni odbornici ne misle tako.

– Moja  zamjerka na rebalans je ta što je sa boračkih kategorija skinuto 96 000 KM, a hvalimo se nekim suficitom od 1 200 000. Borci nisu zaslužili i da se spominje da se prodala zemlja grada Trebinja da bi se isplatile naknade suprugama umrlih boraca i samim borcima. Nismo se borili za to da Grad Trebinje prodaje zemlju da bi nam udovoljio u nekoj mizeriji ili socijalnoj pomoći. Ako su takve namjere,  mi ćemo odmah da odustanemo i nećemo tražiti više nikakvu pomoć, niti podsticaj – poručuje odbornik SDS-a Ilija Mastilović.

Odbornik liste Za pravu i red Đorđe Vučinić ističe da je njegova najveća zamjerka rebalansu ta što je prikazano da je za sport izdvojeno 870 000 KM, što tvrdi, nije tako.

– Nije dato toliko, jer je više od 300 000 KM otišlo za „krpljenje“ dugova i za Ubla Tours, da bi se odblokirao račun fudbalskog kluba. Zamjeram što je to odrađeno na način da se nije poštovala LOD metodologija, koja je u ovom slučaju morala da bude ispoštovana. Na kraju će sve dobiti i sudski epilog, jer znamo da su pokrenute istrage. Nadam se da će istraga uskoro biti  okončana, te da će biti pokrenut i krivični postupak – kaže Vučinić.

đorđe vučinićĐorđe Vučinić

Trebinjski gradonačelnik Mirko Ćurić smatra da usvojeni rebalans „treba da bude na ponos svim Trebinjcima“.

– Dokazali smo da možemo da prihodujemo onoliko sredstava koliko smo planirali u budžetu. Mi u ovoj situaciji imamo i suficit, što je za svaku pohvalu. Na ovaj način smo pokazali da smo odgovorni i ozbiljni prema budžetu – ističe Ćurić.

Komentarišući zamjerke koje su od strane opozicije upućene na račun odnosa prema boračkim kateogrijama i sportu, Ćurić kaže:

– Svako ima pravo da kaže šta misli, ali kada vi dokažete argumentima da to nije istina, šta treba da uradite? Kada imate javni poziv, a neko vam se ne javi, u ovom slučaju se to odnosi na boračke kategorije i stipendije, šta da uradite sa tim novcem? Uvećali smo ove godine naknadu za nezaposlene demobilisane borce, koji imaju i nezaposlene supruge, za 200 odsto. Znamo da se od toga ne može živjeti, ali opet smo pokazali da hoćemo da se za te kategorije više izdvaja. Imamo period od 2012. do 2016. i period od 2017. do 2021. Najbolje je uporediti ta dva perioda da se vidi šta se uradilo.

Sjednica trebinjske Skupštine još traje. U toku je pauza, nakon čega će početi rasprava o Prijedlogu budžeta grada za 2022. godinu.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga