Skip to main content

Usvojen Program uređenja građevinskog zemljišta za 2022. godinu
U informaciji o realizaciji grantova za sufinansiranje projekata od interesa za Grad Trebinje 2017-2021. godine, koju su takođe usvojili odbornici Trebinja, Dražen Bošković kaže da su realizovana 84 projekta, ukupne vrijednosti od 5 miliona maraka.

„U pitanju je iznos od 5 000 000 maraka, što realizovanih projekata što onih koji su sada u realizaciji, u periodu od 2017-2021. godine. Ono što je bitno naglasiti jeste da od ukupne vrijednosti projekata, 4 000 000 maraka je obezbijeđeno od donatora, međunarodnih organizacija, ambasada, Vlada RS i Srbije i ostalih izvora. Dakle, zaista impozantna cifra i ovo opravdava, itekako, ulogu postojanja svih javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Grad Trebinje i pokazuje pravu sliku intenziteta i kvaliteta rada u gradskoj upravi. Kroz ove projekte su obuhvaćene sve kategorije stanovništva, sa glavnim ciljem da se postigne bolji kvalitet života i bolji standard. Kada govorimo o najbitnijim oblastima za koje su vezani ovi projekti ističemo sektore: obrazovanja, turizma, poljoprivrede, preduzetništva, unapređenje poslovnog okruženja i zaštite životne sredine, dakle, sve one oblasti koje su važne za svakog stanovnika našeg grada“, rekao je Bošković.

Kaže da je toku priprema velikog broja projekata, značajne vrijednosti te da u narednoj godini očekuju odobravanje određenih aplikacija i izradu novih.

Usvojena je i odluka o utvrđivanju kriterijuma i načinu vrednovanja za izbor i dodjelu priznanja uspješnim privrednim subjektima u privredi grada Trebinja za 2021. godinu.

Bojan Vučurević, načelnik Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo istakao je da će dodijeliti priznanja u okviru sedam kategorija: priznanje srednjim i velikim privrednim društvima za doprinos privrednom razvoju grada Trebinja u 2021. godini, priznanje malim privrednim društvima, priznanje preduzetnicima i ostalim privrednim subjektima, priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2021., priznanje za istaknutu ulogu žene u privredi u 2021. godini, priznanje za doprinos razvoju turizma u 2021., kao i posebna priznanja. On je naglasio da privredni subjekti mogu konkurisati za više priznanja, ali im se može dodijeliti najviše jedno priznanje.

Prema riječima Slađane Skočajić, načelnika Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrozavanje Strategijom razvoja kulture Grada Trebinja 2023-2030. godine, koju su većinom glasova usvojili trebinjski odbornici, dugoročno i planski će se urediti oblast kulture.

Usvojene su i odluke o izmjeni dijela Repulacionog plana Bregovi, saglasnost na zaključenje ugovora o kupoprodaji nekretnina, izrada srednjoročnog Plana kapitalnih investicija od 2022. do 2026. godine, kao i odluka o prodaji neposrednom pogodbom građevinskog zemljišta radi kompletiranja građevinske čestice.

Na današnjoj sjednici imenovani su i direktori javnih ustanova: Janja Ćapin – JU „Naša radost“ Trebinje, Miljan Vuković – Kulturni centar Trebinje, Maja Mićunović – JZU Dom zdravlja Trebinje i Bojan Benderać – Razvojna agencija grada Trebinja TREDEA.

Imenovani su i upravni odbori javnih ustanova i preduzeća.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci