Skip to main content

Uspješno završena četvrta Zimska škola fizike
Zimska škola fizike tradicionalno okuplja učenike iz svih srednjih škola iz RS, kao i goste iz Srbije, a od ove godine i učenike iz osnovnih škola, koji žele da prošire svoje znanje iz fizike.

Profesor fizike i član Društva fizičara istočne Hercegovine Dobroslav Slijepčević kaže da su se potrudili da talentovanim učenicima obezbijede sve neophodno za dodatno sticanje znanja.

„Ovogodišnja Zimska škola je najuspješnije organizovana do sada. Okupila je oko 70 učenika. Za realizaciju Škole bila su zadužena tri profesora iz Trebinja, dva iz Bijeljine i po jedan iz Aleksinca i Niša. Bavili smo se fizikom iz svakog mogućeg aspekta: teorijskog, računskog, eksperimentalnog…učenici su bili u prilici da vide neke vježbe koje nisu u mogućnosti da vide u svojim školama i da nešto novo nauče. Misija četvrte Zimske škole fizike je u potpunosti ispunjena“, naveo je Slijepčević.

Učenici su Zimsku školu ocijenili najvišim ocjenama i pokazali želju da dođu i iduće godine i da je preporuče svojim vršnjacima.

„Iskustvo stečeno tokom škole mnogo će mi značiti da unaprijedim znanje iz fizike, naročito u eksperimentalnom smislu i pri daljem školovanju“, rekao je Vuk Janković, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

„Proširio sam znanje iz fizike na viši nivo. Bilo mi je zanimljivo, veliko iskustvo i stekao sam nove prijatelje“, kaže Dragan Milanović, učenik iz Osnovne škole „Meša Selimović“ iz Janje.

Organizaciju četvrte Zimske škole fizike pomogli su: Grad Trebinje, „Svislajon“ Trebinje, Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje i Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci