U trebinjskoj bolnici obavljena operacija koja se radi samo u kliničkim centrima
Operativni zahvat je izvršio je dr Branko Stanković, specijalista ortopedije i traumatologije iz Valjeva, koji je turistički boravio u našem gradu i odazvao se na poziv dr Dragana Miloševića, kako bi bila izvršio operaciju, koja se inače radi samo u kliničkim centrima.

U Bolnici Trebinje ponosni su na činjenicu da naša sugrađanka (70) nije morala otputovati u UKC Banja Luka i sada se već uspješno oporavlja.

“Sama operativna procedura se radi uz vrlo male rezove, 2-3 cm. Pacijent se, u zavisnosti od samog preloma i procjene hirurga, već sutradan počinje podizati i oslanjati na noge“ kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ovakva procedura je jako dobra iz razloga što se dosta brzo radi, a posebno kada je ljekarski tim uigran, ne iziskuje mnogo ljudi i radi se sa jako kvalitetnim materijalima. Osim toga, sam oporavak pacijenta je mnogo lakši, samo zarastanje rane je mnogo brže i u principu se smanjuje mogućnost nastanka određenih komplikacija, poput infekcija koje mogu da uđu kroz kožu itd.

Ovakva intervencija  se obavlja kod preloma koji imaju tendenciju zarastanja, za razliku od preloma vrata butne kosti, koji ne zarasta i za koji je potrebna zamjena kosti, odnosno ugradnja proteze.

“Nastojaćemo, i u narednom periodu, da našim pacijentima pružimo visoko kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i njegu” poručuju iz trebinjske bolnice.

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga