Turizam

Trebinje obara rekorde: Turisti oduševljeni Dučićevim gradom, i jesen bukirana

U Trebinju rezultati ljetnje sezone pokazuju da su imali istorijski rekord broja turista. Ove sezone bilo je preko 100 hiljada noćenja.


Trebinje obara rekorde: Turisti oduševljeni Dučićevim gradom, i jesen bukirana

Foto: Jadran Trebinje


Sada je pred njima jesenja sezona koja bi mogla da premaši očekivanja.

Krajnji jug Srpske posjetili su tokom ljeta gosti iz preko 70 zemalja svijeta. Avgust je upisan kao rekordan mjesec. Turisti su oduševljeni toplom klimom, dobrom gastro ponudom, hotelskim smještajem i sve većim brojem kulturnih manifestacija.

Mnogi nakon nekoliko dolazaka u Trebinje odluče da tu i ostanu. Čak su i pojedini njemački mediji ovaj grad Republike Srpske proglasili najpoželjnijim za život, posebno u penzionerskim danima.

Ono što privlači goste jeste i bogat kulturni i zabavni progam. Ovu turističku sezonu obilježile su slavske svečanosti i koncerti najvećih regionalnih zvijezda, kao što su Zdravko Čolić, Ceca Ražnatović, Aco Pejović, Željko Samardžić, Haris Džinović i drugi.

Da je sezona bila dobra potvrđuju i hotelijeri. Broj noćenja i popunjenost smještajnih kapaciteta u ljetnim mjesecima bili su odlični. Tražilo se mjesto više.

Gosti su, kažu, zadovoljni gostoprimstvom i ljubaznošću Hercegovaca. Ono što nedostaje, ističu, jesu parking mjesta. Gužve su na graničnim prelazima, a i povećane cijene u turističkoj sezoni.

– Uticaj lokalne administarcije na ova tri pitanja nije velik. Možemo da reagujemo samo u formi prijedloga. Ipak, parking je nešto na što trebamo da se fokusiramo sa nivoa lokalne administarcije, čime ćemo se i pozabaviti – kaže zamjenik direktora Turističke organizacije Žarko Vico.

Trebinje sa 260 sunčanih dana, odličnom gastro i vinskom ponudom, iz godine u godinu ima bolju post sezonu. Zato su septembar i oktobar već rezervisani, piše RTRS.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga