Skip to main content

U Trebinju se otvara studij poljoprivrede?U Trebinju se otvara studij poljoprivrede?

Foto: Grad Trebinje


Prema riječima trebinjskog gradonačelnika Mirka Ćurića, inicijativa za uspostavljanje ovog programa u Trebinju naišla je na podršku stručne javnosti i predstavnika visokoškolskih i drugih relevantnih institucija. On je izrazio nadu da će ovaj studijski program uskoro početi sa radom, te da će se veliki broj trebinjskih učenika opredijeliti da svoja znanja i vještine stiču upravo u ovoj oblasti.

– Trebinje i cijela Hercegovina imaju značajan potencijal za razvoj poljoprivrede, a posebno za uzgoj mediteranskih kultura. Gradska uprava već nekoliko godina nastoji da uspostavi vezu između obrazovanja, upisne politike u obrazovnim ustanovama i stvarnih potreba na tržištu rada. Ovaj smjer, kada bude otvoren, zasigurno će obezbijediti dobre uslove da mladi stiču i šire znanja u oblasti poljoprivrede te da, naravno, svoje stručne kompetencije po završetku studija adekvatno iskoriste i pronađu zaposlenje u struci – poručio je Ćurić, koji je na ovom sastanku razgovarao sa rektorom Univerziteta Istočno Sarajevo Milanom Kulićem.

Sastanaku je prisustvovala i predsjedavajuća Upravnog odbora Univerziteta Istočno Sarajevo Sandra Ivanović, kao i dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Obrad Spaić.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci