Skip to main content

Svađa Šapurića i Milišića, odbornici „Liste za pravdu i red“ napustili zasjedanjeSvađa Šapurića i Milišića, odbornici „Liste za pravdu i red“ napustili zasjedanje

Foto: Jadran Trebinje


– Napusto sam zasjedanje zbog toga što me je odbornik Šapurić uvrijedio i nazvao me je „ljudskom gnjidom“, radi jednog postavljenog odborničkog pitanja, a  pitao sam je li obavijestio predsjednika Skupštine da je privođen i saslušavan zbog krađe na izborima. Pošto je gospodin Banjak odbio da sankcioniše takvo ponašanje, ja sam odlučio da napaustim Skupštinu i kolege sa „Liste za pravdu i red“ su me podržale i izašle sa mnom – rekao je Milišić novinarima.

lista vukanovic

Komentarišući Milišićevo odborničko pitanje Šapurić kaže da „nije privođen u policiju, već da je bio pozvan na informativni razgovor u svojstvu svjedoka“.

– Rečeno mi je da se u roku od sedam dana, kada meni bude odgovoralao javim na informativni razgovor. Bili su toliko korektni u policiji, što sam i učini i razgovarao sa njima u vrlo prijatnoj atmosferi – poručuje Šapurić.

Komentarišući uvrede između njega i Milišića, kaže:

– U neformalnom razgovoru, kada smo izašli iz sale, rekao sam mu da je on „moralno posrnuće“ i kako on može nekoga da karakteriše i da govori za mene javno  da sam ja nepoštena osoba u gradu Trebinju. Rekao je da se zna ko je Šapurić, tim riječima. Krivo mi je  što čovjek ne može da se iskontroliše i morate tako da reagujete. Vidjeli ste da predsjenik Skupštine nije dozvoljavao da odgovorim, iako predsjenik Skupštine selektnivno, po meni, primjenjuje Poslovnik o radu Skupštine – ističe Šapurić.

sapuric

Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak rekao je novinarima da „neprimjereni termin koji se pominje i koji se pripisuje Šapuriću nije rečen za vrijeme skupštinskog zasjedanja“.

– Maloprije sam se informisao i to se desilo u momentu kad je već bila oglašena skupštinska pauza, kada su odbornici ustali sa svojih mjesta i kada su već počeli da se komešaju i da prelaze sa jednog mjesta na drugo i da izlaze iz sale. Ja zaista nisam čuo ništa da je govoreno, posebno zato što je veći broj odbornika već govorio uglas i ja sam to naglasio i na samoj sjednici, Dakle, neprimjerene riječi nisu pomenute u toku odvijanja skupštinske sjednice, niti je pritome korišten mikrofon i sve ostalo, kada ja imam puna ovlaštenja da reagujem – objasnio je Banjak.

banjakKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci