Skip to main content

Spasili povrijeđenog orla mišara (FOTO)Spasili povrijeđenog orla mišara (FOTO)

Foto: CORIE


Po izlasku na teren, članovi Centra, kažu, povrijeđenu mladu pticu, staru desetak mjeseci, odmah su odnijeli kod veterinara, gdje joj je pružena adekvatna pomoć.

–  Bilo je vidno da ptica ima veliku povredu na leđima, te da ne može da se osloni na noge i da leti. U ovakvom stanju ne bi mogla samostalno da opstane u prirodi i brzo bi uginula. Njena dalja sudbina je neizvjesna, jer tek treba utvrditi stepen povreda. Nadam se da nije u pitanju povreda kičme. U narednim danima ptici će biti potrebna intenzivna njega, kao i da joj se daju odgovarajući lijekovi i hrana. U Veterinarskoj stanici „Srna“ pružili su joj svu neophodnu pomoć – rekao je predsjednik CORIE Aleksandar Vukanović.

Član CORIE Aleksandar Spaić kaže da su u stalnom kontaktu sa veterinarima, te da od njih uvijek dobijaju neophodnu stručnu pomoć.  U Udruženju „CORIE“, čiji je glavni cilj očuvanje prirode, zastupljeni su članovi svih generacija, a posebno ih raduje sve veće interesovanje mladih.

–  Naša organizacija postoji već deset godina, a među našim članovima je mnogo djece. Oni se ovdje uče da vole i čuvaju prirodu, odnosno sav biljni i životinjski svijet. Mi, inače, imamo mnogo iskustva u liječenju ptica grabljivica – poručio je Spaić.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci