Skip to main content

Slatkiši i igračke za radosnije praznikeSlatkiši i igračke za radosnije praznike

Foto: Crveni krst


Riječ je o akciji, čiji je cilj da i djeca iz socijalno ugroženih porodica i osjetljivih kategorija, osjete radost praznika. Organizatori kažu da su zadovoljni trenutnim odazivom građana, ali da očekuju da će do kraja akcije on biti još veći.

– Akcija će trajati do 24. decembra, a svi zainteresovani građani koji žele da podrže ovu akciju mogu da dođu u naše prostorije svakim radnim danom od osam do 14 časova i da doniraju igračke i slatkiše. Očekujemo da ćemo i ove godine da obradujemo veliki broj mališana, kao što smo to radili i svih prethodnih godina – rekla je sekretar trebinjske Gradske organizacije Crvenog krsta Marica Tomović.

crveni krst paketici 3Foto: Paketići

Akcija prikupljanja slatkiša i igračaka za paketiće počela je prije dvije sedmice, a do sada su se, kažu u Crvenom krstu, u najvećem broju odazvali upravo najmlađi Trebinjci, koji na ovaj način žele da obraduju svoje socijalno ugrožene vršnjake. Tako se u akciju uključilo i nekoliko trebinjskih vrtića.

– Kao i u prethodne tri akcije, želimo i ove godine da damo svoj skromni doprinos. U hodniku naše ustanove već se nalazi kutija u koju roditelji i djeca mogu da doniraju slatkiše i igračke. Nakon toga, planiramo da zajedno sa našim mališanima to sve odnesemo u prostorije Crvenog krsta. Prošle godine smo skupili mnogo slatkiša, a nadamo se da će tako biti i ovoga puta, jer dobro se dobrim vraća – poručila je Danijela Kapor, vaspitačica u jednom od trebinjskih vrtića.

U trebinjskom Crvenom krstu podsjećaju da su prošle godine povodom praznika, zahvaljujući ovoj akciji, paketićima obradovali više od 150 mališana.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci