Sjećanje na najmlađeg poginulog borca Trebinjske brigadeSjećanje na najmlađeg poginulog borca Trebinjske brigade

Sjećanje na Aleksandra Maslešu/FOTO: Jadran Trebinje


Aleksandar je napustio školske klupe i bezbrižno djetinjstvo, te je sa svojim sabornicma krenuo u odbranu otadžbine, da bi prije tačno 27 godina u tvome podvigu izgubio život. Aleksandar je ranjen u septembru 1994, a na današnji datum 1995. godine preminuo je na VMA, od posljedica ranjavanja.

maslesa1

– Poslije ovoliko godina, svima nama koji smo ga piznavali ostaje nam žal za njim, ali isto tako i veliki ponos što je bio jedan od najmlađih boraca u RS, koji je dao svoj život za ovu zemlju. Sve druge riječi su suvišne. On je bio borac na prvom mjestu, a zatim i oličenje jednog patriote. Sav njegov doprinos u ratu koji je dao je poruka mladima u školama, kao i ispred ovog vrtića, gdje se nalazimo. Znači, patriotizam na prvom mjestu – poručio je Dragan Ristić Beli, ispred Bobanske čete, u kojoj se borio i Aleksandar Masleša.

Iz trebinjske Boračke organizacije kažu da je Aleksandar  jedna od onih svijetlih tačaka, koje se pojavljuju uvijek kada se srpski narod nađe u teškim vremenima.

– Možda je sam simbol ovog spomenika, koji je u tami, ta jedna svijetla tačka. Ona nam govori da će uvijek biti tih svijetlih tačaka. Uvijek će postojati to neko sjeme koje će izroditi slobodu i pobjedu za ovaj narod. Kao što na samom spomeniku piše to će biti jedan zalog za slobodu, za ono što je i Aleksandar dao svoj život – kaže Dejan Bodiroga predsjednik Boračke organizacije grada Trebinja.

maslesa2

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković ističe da je služenje pomena Aleksandru Masleši svake godine sve emotivnije.

– Svake godine na ovom mjestu prorade posebne emocije. Zato, svi treba da pošaljemo jednu snažnu poruku nadolazećim generacijama. Treba da znaju kolika je žrtva podnesena za stvaranje Republike Srpske, koliko je mladih dalo svoje živote, kao Aleksandar Masleša. Svi treba da težimo ka tome da smo složni i da gradimo RS u budućim vremenima. Moramo svi zajedno da se okupljamo i obilježavamo pomene svim ljudima, koji su dali svoje živote za RS. Oni su zaslužili da ih se sjećamo i da gajimo posebne emocije prema njima – poručio je BoškovićKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga