Skip to main content

Dangubić autor najbolje kolor, a Vujačić crno-bijele fotografije
Selektor ovogodišnje izložbe bio je majstor fotografije iz Banjaluke Dragan Prole, a ovo je bila i prilika da se nagrade najuspješniji fotografi. Pohvalu za kolor fotografiju dobio je Radoje Elez. Treća nagrada pripala je Predragu Mucoviću, druga Slavenku Vukasoviću dok se na prvom mjestu našao Radovan Dangubić.

– Uvijek je lijepo dobiti prvu nagradu, a ovdje to zaista nije bilo lako, jer je konkurencija bila odlična. Ova nagrada mi mnogo znači, a nagrađena fotografija „Stidljivi pogled“ nastala je sasvim slučajno u okolini Čačka kada sam uhvatio trenutak djeteta koje stidljivo viri kroz prozor – ističe Dangubić.

izlozba foto kino2

U kategoriji crno-bijele fotografije pohvala je pripala Jovanu Vidakoviću, dok je treće mjesto osvojio Miloš Vlatković. Drugonagrađeni je Dušan Vuković, dok je prvo mjesto pripalo Miodragu Vujačiću.

– Nagrađena fotografija nastala je na jednom od vrhova Orjena, a drago mi je da je baš ona zauzela prvo mjesto zato što je u kategoriji crno-bijele fotografije bila malo veća konkurencija nego u koloru. Ovdje je izloženo mojih šest radova, a fotografijom se bavim nekin desetak godina – kaže Vujačić.

IMG ab67aa6d65ebf4505b0dbe4c6bf1c22e V

U Foto-kino klubu podsjećaju da su njihovi brojni članovi ujedno i planinari, pa otuda i ne čudi što je veliki broj izloženih fotografija nastao na Orjenu ili na nekim drugim planinama širom BiH.

– Ove godine je izložba izuzetno dobrog kvaliteta. Zastupljene su fotografije sa različitom tematikom, ali najviše je fotografija iz prirode. Tu su svakako i portreti. Ima mnogo i crno-bijelih fotografija, a ova vrsta fotografije izuzetno je cijenjena u oblasti umjetničke fotografije – kaže predsjednik Foto-kino kluba Trebinje Slavenko Vukasović.

On je podsjetio da fotografi zbog koronavirusa u protekloj godini nisu putovali na tradicionalne foto-safarije, pa su fotografije uglavnom nastajale na području BiH.

Foto-kino klub Trebinje obnovljen je 2006. godine. Od 2008. svake godine organizuje se godišnja klupska izložba fotografija.

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci