Posthumno dodijeljeno priznanje Momiru BulatovićuPosthumno dodijeljeno priznanje Momiru Bulatoviću

Priznanje Bulatovicu-Foto:Radio Trebinje


Balša Bulatović se ispred porodice Bulatović zahvalio predstavnicima Grada na ovom najvećem priznanju.

„Mi ćemo uvijek pamtiti Momirov grč za Republikom Srpskom, kao i strepnju i bol za ranjenom Crnom Gorom. Vi ste se prvi sjetili da ga okujete u nezaborav, isto kao što su Trebinjci onoga vremena, na prijedlog velikog Jovana Dučića 1934. godine, organizovali da vanvremenskog pjesnika i vladiku Petra II Petrovića Njegoša ordenuju spomenikom, prvim na zemaljskoj kugli. Vaš grad, u koji je zaista privilegija doći, polako se uzdiže u duhovnu metropolu, jer vi pored biranih i umnih Hercegovaca, pokazujete svoju širokogrudost uvrštavanjem u svoje redove i druge znamenite ličnosti koje nisu živjele u ovom gradu“, kazao je Bulatović.

On je dodao da su supruga i kćerka Momira Bulatovića odlučile da gradskoj biblioteci poklone 60 primjeraka njegovih knjiga.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio se supruzi, kćerki i prijateljima Momira Bulatovića, koji su danas došli u Trebinje da preuzmu ovu nagradu.

„Svima je žao što je nagrada dodijeljena posthumno, ali ono što je veoma važno jeste to da se sjećamo ljudi koji su ostavili djela iza sebe. Trebinjci nikada ne mogu da zaborave šta se dešavalo u tom periodu. Brojni građani su se tada spakovali i napustili Trebinje, ali zahvaljujući Bogu, Momiru i ljudima koji su u to vrijeme procijenili kako bi trebalo raditi mi smo danas ovdje i uživamo u slobodi. Ako budemo svi zajedno kao društvo vodili računa o precima, nadamo se da će tako i naša djeca, naši potomci voditi računa, jer jedino tako možemo da uspijemo“, istakao je Ćurić.

Podsjećamo da 13. novembra, kada je bila svečana sjednica gradskog parlamenta i dodjela priznanja, porodica Bulatović nije mogla da prisustvuje iz opravdanih razloga.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga