Počeo tradicionalni narodni sabor na Ublima, ove godine potpuno drugačijiPočeo tradicionalni narodni sabor na Ublima, ove godine potpuno drugačiji

Foto: Radio Trebinje/P.Mucović


U okviru festivala organizovano je više atraktivnih sportskih takmičenja za djecu, mlade i odrasle. Svojevrsan porodični festival za djecu, omladinu i odrasle ponudio je takmičenja u sportskom penjanju, biciklizmu, kros trku u prirodi, stoni tenis, pejntbol, a za gastroljubce Grad Trebinje pobrinuo se da organizuje takmičenje u pripremanju kotlića.

Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za porodicu, omladinu i sport u gradskoj upravi Trebinja istakla je da su novi sadržaji organizovani kako bi slavili kulturu Grada Trebinja, sport i zdrav život.

– Grad Trebinje unio je nov život u tradicionalno saborovanje na Ublima. Danas smo disali punim plućima. Ovdje je puno omladine i djece koji su se nadmetali u raznim discilinama. Želimo da Ubla žive cijeli dan uz dobru organizaciju gradskih službi – rekla je Skočajić.

Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva „Vučji zub“ pojasnio je da su ove godine uvedeni potpuno novi sadržaji.
„Ovim je tradicionalna mnifestacija dobila novi „šmek“ i zasigurno je činjenica  da već ove godine imamo više posjetilaca na Ublima. Za naraednu godinu već imamo planove za nove sadržaje, na zadovoljstvo svih, posebno mladih i djece“.

IMG_4828_resized_20220806_010637641.JPG (197 KB)

Obezbijeđen u vrijedan fond nagrada kao što su kacige za bicikl, štitnici, vaučeri u vrijednosti 50 KM u „Juventa“ sportskoj prodavnici i mnogi drugi.

U okviru saborovanja organizovano je i takmičenje u pripremanju kotlića, nakon čega je planiran zajednički ručak.

Tradicionalno saborovanje na tromeđi BiH, Crne Gore i Hrvatske biće nastavljeno prigodnim kulturno-zabavnim programom, gdje će nastupiti ANI Jovan Dučić, Sara Grubač -solo izvođač, Mitar Višnjić, guslar i GKUD Alat.

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga