Pjesnikinja Vesna Vračar o Trebinju: Ovdje je živjela moja prva ljubav!

U Muzeju Hercegovine u Trebinju sinoć je održano pjesničko veče Vesne Vračar iz Švedske. Pjesnikinja je kazivala stihove iz svoje zbirke poezije „Dar doba“, koju čini 36 pjesama.


Pjesnikinja Vesna Vračar o Trebinju: Ovdje je živjela moja prva ljubav!

Foto: Radio Trebinje


-Moja zbirka poezije je nastala 2016. godine, nakon nekoliko godina života u Švedskoj. Radila sam kao profesor švedskog jezika i bilo mi je jako zanimljivo u početku, prilagođavanje, upoznavanje novih ljudi i onda sam vremenom počela da čeznem za srpskim jezikom. Kao da mi je nedostajalo neko biće, počela sam da razgovaram sa sobom… Pisala sam roman o kome sam dugo maštala, samo sam jedno veče okrenula drugu stranu i počela da pišem pjesme. Nisam promijenila ni jednu riječ, tačku, te pjesme su jednostavno izašle iz mene – istakla je Vračar.

Vračar koja je rođena u Vukovaru, diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, trenutno živi i radi u Stokholmu, kaže da rado dolazi u Trebinje.

-Ovdje je živjela moja prva ljubav. Mnogo sam puta bila u vašem gradu, odavno volim Trebinje, prvenstveno zbog Dučića, koji je moja velika inspiracija. Hercegovina je moja postojbina, zemlja mojih predaka. Ovdje živi narod sa kojim uvijek imam divne susrete, razgovore i druženja. Postoji nekoliko gradova u svijetu koje jako volim, među njima je i Trebinje – navela je Vračar.

Za kraj dodaje da joj je želja da svoj roman, koji trenutno piše, sljedeće godine promoviše u Trebinju.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga