Ovih pet nastavnika predloženo je za dodjelu Svetosavke nagrade u Trebinju
Priznanje koje nosi ime prvog srpskog prosvetitelja, ukoliko dobije saglasnost trebinjskih odbornika,  postuhmno će biti dodijeljeno Dušanu Kovačeviću, bivšem direktoru, profesoru i sekretaru Gimnazije “Jovan Dučić”. U obrazloženju trebinjske gimnazije stoji da je profesor Dušan Kovačević  kao rijetki pregaoci u svom poslu i pozivu, mladim naraštajima posvetio cjelokupan profesionalni i privatni život. Takođe je istaknuto da je Kovačević  svojim zalaganjem doprinio da Gimnaziji bude dodijeljena lokacija na kojoj se danas podiže nova školska zgrada.

Osnovna škola “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” predložila je da priznanje za kvalitetno obrazovanje i vaspitanje ode u ruke bivše nastavnice i direktorice ove škole Milosave Ilić, uz obrazloženje da je u svom radnom vijeku uložila volju, umijeće, sposobnost i svo svoje vrijeme da stvori i doprinese razvoju škole kojom će se ponositi njeni učenici, zaposleni i grad Trebinje.Milosava Ilić je 2009. godine proglašena za jednog od tri najbolja direktora u BiH.

JU za predškolsko obrazovanje i vaspitanje “Naša radost” Trebinje, predložila je da se ovo značajno priznanje postumno dodijeli Danici Rikalo koja je kao vapitač u ovoj ustanovi pravično i brižno štitila prava i interese djece radeći na promovisanju i isticanju dječijih potencijala i talenata. U obrazloženju je posebno istaknuto da je Danica Rikalo u kolektivu uvažavala ugled svih zaposlenih, jer je svojim vedrim duhom brinula o integritetu svakog kolege.

Po prijedlogu Tehničke škole, nagrada bi trebalo da ode u ruke Dobroslava Grujičića, profesora mašinske grupe predmeta koji je radio stručnom usavršavanju nastavnog kadra i boljem materijalnom položaju zaposlenih u školi. Grujičić je zaslužan i za pokretanje novih područja rada u Tehničkoj školi.

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” za dodjelu Svetosavske nagrade predložila je Dragoslava Đordana, bivšeg nastavnika i direktora ove obrazovne ustanove, uz obrazloženje da je u teškim uslovima za rad u ratnom i poslijeratnom periodu sa puno entuzijazma i znanja uspješno rukovodio tadašnjom “Prvom osnovnom školom”. Posebno je naglašeno da je Đordan bio čovjek od autoriteta i stava, poštovan i cijenjen od kolega i svih radnika škole.

Svetosavsku nagradu Grad Trebinje dodjeljuje za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređenju vaspitno-obrazovne prakse i razvoju naučnih dostignuća u  obrazovanju i vaspitanju u Trebinju.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga