Hercegovački proizvodi i u Srbiji

Otvara se Hercegovačka kuća u Beogradu

Agrarni fond grada Trebinja sklopio je danas sa gradom Beogradom ugovor o zakupu poslovnog prostora za otvaranje Hercegovačke kuće u glavnom gradu Srbije.


Otvara se Hercegovačka kuća u Beogradu

Foto:Jadran Trebinje


Direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina, koji je potpisao ugovor, rekao je da je to prvi objekat Hercegovačke kuće koji će biti otvoren u Srbiji već početkom sljedeće godine.

Dutina je naveo da će objekat biti na Vračaru u Makenzijevoj ulici.

On kaže da su prethodno sprovedene procedure koje nisu bile jednostavne i da su dobili u zakup poslovni prostor površine 85 metara kvadratnih, koji će biti opremljen kao i ostali objekti Hercegovačke kuće u Republici Srpskoj.

Dutina je naveo da su uporedo sa procedurama za dobijanje poslovnog prostora u Beogradu radili i na registraciji za izvoz proizvoda u Srbiju.

On je podsjetio da su prodajni objekti Hercegovačke kuće ranije otvoreni u Trebinju, Banjaluci i Istočnom Sarajevu, u kojima se mogu kupiti prizvodi hercegovačkih domaćina.

– Na Јahorini smo u saradnji sa Olimpijskim centrom „Јahorina“ postavili jednu policu sa našim proizvodima. Imamo pisma namjera i drugih lokalnih zajednica iz Srpske, koje su iskazale želju za otvaranjem tih objekata – istakao je Dutina, navodeći da će se i na taj način pružiti šansa za nova tržišta domaćim poljoprivrednicima.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga