Skip to main content

Oprema i materijali za „Vučji zub“
Prema riječima Igor Škera, predsjednika Planinarskog društva „Vučji zub“,  uručen im je alat za markiranje, obilježavanje i uređenje staza Via Dinarike.

– Oprema i materijal došli su u pravom trenutku. Postojeći, koji smo imali bio je pohaban i istrošen, jer svake godine markiramo po jednu novu stazu, a potrebno je održavati i postojeće, tako da će nam ovaj alat dobro doći. Dobili smo motorne pile, trimer i sitni alat – kazao je Škero.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić podsjetio je da je u prethodnim komponentama ovog projekta realizovano osvjetljenje željezničkog tunela u naselju Police, izgrađen Adrenalin park na Ublima, te podrške za dva seoska gazdinstva koja se nalaze na ovoj stazi i Agrarnom fondu Grada Trebinja za nabavku prodajnih punktova.

– Smatramo da je ovo važan projekat za Grad Trebinje. Ukupna vrijednost je 88 000 KM, gdje je učešće Grada u projektu 36 500 KM. Mi ćemo i u narednom periodu podržati slične projekte – kazao je Ćurić.

Projekat Via Dinarika implementira i sufinansira UNDP BiH, uz finansijsku podršku USAID BiH i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS).

Projektom, koji se realizuje od 2019. godine, danas je realizovana posljednja od četiri komponente.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci