Skip to main content

„Novogodišnja zavrzlama“ u humanoj misiji
U novogodišnjoj avanturi dokazanog dobričine Deda mraza, njegove pomoćnice Dobre vile Mile i prve bezobrazne lige Ige Bige  uživali su trebinjski mališani, a po reakcijama iz sale Kulturnog centra, ravnodušni nisu ostali ni roditelji, bake i dede. Edukativna predstava „Novogodišnja zavrzlama“ nasmijala je brojnu publiku, a najvažnije od svega, one za koje je spremljena naučila je nešto novo.

-Predstava je bila super, naučila sam da djeca ako žele da dobiju paketiće moraju uvijek biti dobra, a ne samo za Novu godinu. Ne smijemo da prljamo prirodu i da krademo tuđe stvari da nas vila ne bi pretvorila u žabu.- kaže djevojčica Iva.
iva

Iva
Predstava je nastala kao plod višegodišnje saradnje trebinjskih humanitaraca, a današnje izvođenje namjenjeno je onima koji novogodišnje praznike, zbog teške finansijske situacije, ne mogu proslaviti kako dolikuje. Dubravka Vujinović i njeni „Pliškovci“ vode se idejom da su u životu najvažnija čovjekova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi.

-Priča o „Pliškovcima“ se širi zahvaljujući dobrim ljudima koji su prepoznali našu ideju i uključili se u akciju prikupljanja plišanih igračaka. U današnje vrijeme je ponekad i teško biti dobar, jer dobrota nerijetko nailazi na sumnju uz pitanja:  Zašto ono pomazu? Šta im je cilj? Da nije uvijek tako , primjer su Jefimija Ot, Vedrana Jokanović,  Darko Kurtović i Igor Svrdlin. Osnovna misija svih naših akcija je da pomognemo onima koji nam se nikada neće moći odužiti, niti trebaju, jer to i jeste iskrena pomoć- kaže glavni krivac još jedne uspješne humane misije, Dubravka Vujinović.
predstava novogodišnja zavrzlama

Najveće simpatije mališana pokupio je“ Igra Biga prva bezobrazna liga“ koji  uz malo „čarobnog praha“ i mnogo ljubavi postaje jako dobar i pažljiv dječak. Igor Svrdlin, koji tumači ulogu malenog nestaška, kaže da je i poruka ove predstave, da uvijek izvučemo ono najbolje iz sebe i pomognemo kada god smo u mogućnosti.

-Smatram da samo humanošću možemo mijenjati svijet na bolje. „Novogodišnja zavrzlama“ govori upravo o ljubavi, dobroti i dijeljenju. Neformalna humanitarna organizacija „Igdajedu“ treći godinu sarađuje sa „Pliškovcima“, a saradnja će se nastaviti i u budućnosti -kaže Svrdlin.

Iga Biga

Iga Biga-Igor Svrdlin
Sav novac od prodatih ulaznica sa današnje predstave biće proslijeđen trebinjskom Crvenom krstu, a misija se nastavlja  već 12. januara , izvođenjem „Novogodišnje zavrzlame“ za pomoć Fondaciji Sveti Vukašin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci