Nakon četiri godine nastavak obnove škole u Gorici
Direktor ove obrazovne ustanove, Milorad Nadaždin kaže da su stvoreni svi uslovi da prva faza projekta počne.

– Ovih dana trebalo bi da dođu predstavnici izvođača na završne dogovore, sredstva od strane ministarstva su uplaćena, a trebalo bi da se rade fasada, krov, otvori na školi i novi sistem grijanja. Rok za završetak radova za ovu fazu je četiri mjeseca tako da se nadam da će brzo početi radovi i da će naša škola biti za primjer te da će djeca imati divne uslove za rad – rekao je on.

Vrijednost prve faze projekta je oko 680.000 maraka, a u drugoj će se raditi sistem grijanja, za šta bi uskoro trebalo da bude raspisan tender.

-Veliki problem je bilo grijanje, jer koliko god da smo grijali školu, zbog loših otvora, toplota je izlazila napolje- istakao je Nadaždin.

Nastava će se, kako je naveo, odvijati bez problema iako će radovi biti izvođeni jer će se raditi učionica po učionica.

Renoviranje i rekonstrukcija Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ radi se u okviru projekta energetske efikasnosti resornog ministarstva.

Ova škola danas je dobila i dva računara kao donaciju banjalučke firme. Po dva računara koji su korišteni, ali su novije generacije i u odličnom stanju, dobile su i druge dvije osnovne škole u Trebinju.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga