Najmlađi Trebinjci udruženi u pomoći socijalno ugroženim prijateljima (FOTO)Najmlađi Trebinjci udruženi u pomoći socijalno ugroženim prijateljima (FOTO)

Humanitarni bazar/ Foto: Jadran Trebinje


Učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, te njihovi nastavnici i roditelji, na ovaj način, žele da pomognu socijalno ugroženim đacima ove škole, ali i ostalim Trebinjcima, kojima je pomoć potrebna. Na bazaru su izloženi različiti proizvodi – od šarenih, kreativnih rukotvorina, među kojima su novogodišnji ukrasni aranžmani, unikatno posuđe, igračke i kalendari do ukusnih medenjaka i drugih domaćih proizvoda.

– Nadamo se da će nam se naši sugrađani javiti u što većem broju i da ćemo uspjeti na ovaj način da pomognemo onima, kojima je to neophodno. Ovdje mogu da se kupe različite stvari, koje su pravili naši roditelji, nastavnici i učenici. Lijepo je kada pomažete drugima, jer se tada ljepše i bolje osjećate – kaže Marko Milojević, učenik trebinjske OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Njegova prijateljica Sofija Kajgo kaže da je bilo pravo uživanje pripremati se za bazar, posebno zbog toga što je njegov glavni cilj usrećiti druge.

– U našoj školi imamo jedan produženi boravak, tu dolaze sva djeca koja žele nekoga da obraduju. Pravili smo razne paketiće, pakovali slatkiše, imamo mnogo divnih ukrasa. U ponudi je i med, različita ulja, posuđe, igračke za djecu i slično. Srećni smo što ćemo za praznike moći da obradujemo djecu, koja ne mogu sebi da priušte ono što im je potrebno – kaže ova učenica.

U Humanitarnom udruženju „Djeca djeci“ kažu da su i roditelji, i nastavnici i učenici dali svoj nesebični doprinos da bazar bude što bolji. Podržali su ih brojni trebinjski kreativci, koji su im donirali neke od svojih radova. Prethodnih godina, kažu, bazari su bili izuzetno posjećeni i uspješni, pa se nadaju da će tako biti i ove godine. Roditelji, koji su članovi udruženja kažu, da je izuzetno važno ličnim primjerom ukazati djetetu kako da bude dobar čovjek.

– Član sam Udruženja već tri godine. Mnogo je važno da svojoj djeci dajemo dobre primjere i da ih učimo humanost, pogotovo u današnje vrijeme. Danas treba uložiti mnogo snage u to da se djeca nauče pravim vrijednostima. Vremena su se promijenila i oni moraju da znaju šta znači biti human – kaže Jelena Pravica, majka jednog od učenika.

I danas i sutra bazar će na Gradskom trgu da bude otvoren od devet do 16 časova. Za sutra u 11 sati zakazan je i „face painting“.

Brojne akcije

U Udruženju „Djeca djeci“ podsjećaju da tokom godine, osim humanitarnog bazara, organizuju i mnoge druge akcije. Tako su povodom predstojećih praznika podijelili 69 paketića Odjeljenju pedijatrije u Trebinju, Udruženju „Sunce nam je zajedničko“, Udruženju oboljelih od dijabetesa, Fondaciji „Sveti Vukašin“, te korisnicima njihovog udruženja.
– Na početku školske godine smo podijelili i školski pribor za djecu osjetljivog materijalnog stanja na području Istočne Hercegovine. Posljednja aktivnost, koju smo imali je akcija u kojoj smo kupili odjeću i obuću jednom učeniku naše škole kojem je izgorio stan – kaže učiteljica Nada Brnjoš.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga