Kiša donekle ublažila požar kod Trebinja, ali i dalje gori (VIDEO)Kiša donekle ublažila požar kod Trebinja, ali i dalje gori (VIDEO)

Foto: Jadran Trebinje


Požarna linija duga je gotovo dvadeset kilometara, vatra se približila kućama, ali su i ljudi i njihova imovina sačuvani.

Uz Helikopterski servis Republike Srpske, koji je od juče angažovan na gašenju, jutros su stigla i dva helikoptera MUP-a Srbije.

Požarište je obišao i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

– MUP Srbije uvijek je tu za građane Republike Srpske i svaka pomoć će uvijek stići, jer Vučić vodi računa o Srpskoj što i pokazuje djelima – rekao je Vulin i dodao da odnosi Srpske i Srbije nikad nisu bili bolji.

Postavljen je i bazen uz rijeku Sušicu kako bi se helikopterima obezbijedili što bolji uslovi za punjenje vode.

Na terenu su sve raspoložive vatrogasne jedinice i dobrovoljna društva iz Trebinja.

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske od sinoć gase podivljali požar na području planine Bijela gora, nadomak Trebinja. Intenzitet i promjena pravca vjetra dodatno otežavaju situaciju. 

Vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društvo Lastva na terenu su od početka požara. Komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lastva Miloš Vučurević je rekao da se jedan krak požara odvaja za selo Donji Skočigrm i Donja Bara, gdje je situacija kritična.Ž

Požar je nastao udarom groma na području Crne Gore i jedan je od najtežih u ovoj sezoni, pojasnili su dežurni vatrogasci.

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga