Kako da maturske zabave prođu samo u znaku zabave i veselja?Kako da maturske zabave prođu samo u znaku zabave i veselja?

Foto: Avaz.ba


S ovim ciljem, biće održana predavanja maturantima u školama kako bi ih informisali o prevenciji nasilja, narušavanju javnog reda i mira, zloupotrebi alkohola i opojnih droga. Policija će im govoriti i o bezbjednom učešću mladih u saobraćaju, kao i otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja za vrijeme održavanja maturskih večeri.

– Apelujemo da maturanti za vrijeme proslava maturskih večeri ne koriste vozila, jer će policija kontrolisati saobraćaj sa akcentom na alkotestiranje mladih vozača, kojima nije dozvoljeno prisustvo alkohola u organizmu – navode iz Foruma za bezbjednost.

Oni su apelovali i da roditelji u ovom periodu posebnu pažnju posvete svojoj djeci, kako bi se predstojeće maturske manifestacije bezbjedno održale i protekle bez neželjenih posljedica.

Trebinjska policija fizički će obezbijediti defilee maturanata ulicama grada, ali će obilaziti i lokacije na kojima će maturanti proslavljati kraj školske godine. 

– Pojačaćemo i kontrolu saobraćaja, s obzirom na to da se nerijetko dešava da maturanti usljed prekomjernog konzumiranja alkohola upravljaju motornim vozilima, čime ugrožavaju svoju, ali i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju – navode iz Foruma za bezbjednost.

Oni su pozvali i uprave škola da preduzmu sve neophodne mjere kako bi proslave matura protekle u najboljem redu.

– Forum za bezbjednost apeluje da i trgovci, posebno u neposrednoj blizini škola, poštuju odgovarajuće propise i ne prodaju alkoholna pića maloljetnicima – zaključeno je na sjednici Foruma.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga