Skip to main content

„Jadran Trebinje“ u prodavnici „Treća dob“: Šta se nudi penzionerima?
-Zvao sam, rekli su da brašna nema i da vjerovatno neće stići do kraja mjeseca, a ja tamo samo brašno i kupujem, jer  mlijeka i hljeba svakako nema- kaže za „Jadran Trebinje“ penzioner V. Ž. koji nije htio da objavimo njegovo puno ime i prezime.

Prema riječima direktora Agrarnog fonda, Veselina Dutine nabavka se obavlja jednom sedmično i prodavnica je uvijek snabdjevena svježom robom.

-Na policama naše prodavnice trenutno ima preko 60 artikala koji su mnogo jeftiniji od onih koje kupci inače plaćaju na slobodnom tržištu – tvrdi Dutina.

Iako pravo na popust ima više od 4 000 penzionera, kartice za kupovinu preuzelo je njih 1 500.

Dosadašnjim pravilnikom bilo je definisano da pravo na popust ostvaruju lica starija od 60 godina, međutim, ukazala se potreba da se ova granica pomjeri.

-Sva lica koja su ostvarila pravo na penziju, a nemaju 60 godina, imaju pravo da se prijave ličnim dopisom. Komisija će analizirati svaki pojedinačni zahtjev i donijeti odluku da li osoba koja je aplicirala ima pravo da bude u povlaštenoj grupi. – objašnjava Dutina

Grad Trebinje je, kroz Agrarni fond, u ovoj godini izdvojio više od 100 000 KM za subvenciju razlike cijena po kojima penzioneri kupuju i stvarne tržišne cijene. Ukupni promet  prodavnice iznosi oko 250 000 KM.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci