Skip to main content

Izložba crteža i skulptura Zorana Obrenovića
– Oblici koje stvara Zoran Obrenović su najčešće redukovani, svedeni, plemenito jednostavni. Njegove forme su uvijek žive, ali ne u smislu fizičke akcije, nemira, igre, pokreta, već u smislu posjedovanja sopstvene unutrašnje energije, svog sopstvenog intezivnog života, nezavisno od predmeta koji predstavlja. On uspostavlja ravnotežu između unutrašnjeg osjećaja i spoljnog svijeta iskustva. Tako, osim ljepote izraza kojoj je namjena da se dopadne čulima, Zoran postiže i snagu izraza, onu duhovnu vitalnost koja je uzbudljiva, izražajnija i prodire dublje i intezivnije od čula – kaže o stvaralaštvu Zorana Obrenovića, istoričar umjetnosti Tatjana Kriještorac.

Zoran Obrenović rođen je 16. marta 1962. godine u Kolašinu. Diplomirao je 1989. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu – Odsjek vajarstvo.

– Do sada je imao više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada i priznanja – navode u trebinjskom Kulturnom centru, koji je organizator ove izložbe. Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci