Skip to main content

Igralištu od 170 000 KM već potrebna sanacija!
Dio rekvizita već je polomljen, a dijelovi tartan podloge oštećeni su ili su u potpunosti uklonjeni. Stanovnici ovog naselja smatraju da igralište nije najkvalitetnije urađeno, ali da su i nesavjesni pojedinci doprinijeli njegovom uništavanju. Trebalo bi ga, kažu, što prije sanirati, jer u ovakvom stanju nije bezbjedno za najmlađe posjetioce.

– Trenutno stanje je tužno. Pošteno recite da li vam igralište izgleda kao da je u njega uložen toliki novac. Vrteška koja je bila polomljena i prije svečanog otvaranja nikada nije popravljena i vraćena. Podnice se raspadaju, djeca za njih zapinju i padaju, a i betonske ivice je trebalo na neki način zaštititi. Voda sa česme često curi bez prestanka – priča za „Jadran Trebinje“  Nikolina Cindrić, koja je u ovom naselju, kaže, odrasla.

igraliste2

Stanovnici Tine kažu da se i posjetioci često ponašaju nesavjesno.

– Iako ovdje postoje dvije kante za sitni otpad, smeće se često razbacuje po igralištu. Komunalno ne može da načisti iza nas, koliko se ovdje smeća skupi. Pojedini iznesu kese smeća iz svojih stanova i bace ih u ove male kante. To je zaista neodgovorno. Imala sam priliku da vidim i majke koje nijemo posmatraju djecu kako čupaju dijelove tartan podloge – priča Violeta Šotra Bogdanović, čija su djeca odrasla na ovom igralištu, a najmlađi sin ga još uvijek rado posjećuje.

Brojni su, kaže, i posjetioci koji ovdje dovode i svoje kućne ljubimce iza kojih često ne počiste izmet. Ona je apelovala da se na igralište ponovo vrati pješčanik, umjesto koga je sada izgrađen prostor za nagalanje badnjaka.

– Samo jedan kamion pijeska da se ovdje stavi , to bi mnogo značilo najmlađima. Znate koliko djeca vole da se igraju u pijesku, a to ovdje nedostaje – kaže naša sagovornica.

igraliste6

Iz trebinjske Gradske uprave, do objavljivanja ovog teksta, nismo dobili odgovore na pitanja da li će i kada igralište na Tini biti popravljeno. Za razgovor nisu bili raspoloženi ni u Savjetu mjesne zajednice kojoj ovo igralište pripada.

igraliste3

igraliste8Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci