Hrupjela, primjer sloge i zajedništva: Vrijedne ruke mještana stvorile oazu za sve generacije (FOTO)Hrupjela, primjer sloge i zajedništva: Vrijedne ruke mještana stvorile oazu za sve generacije (FOTO)

Foto:Jadran Trebinje


Na jednom spontanom okupljanju mještani naselja Hrupjela došli su na ideju da za sebe naprave pravi mali raj daleko od gradske vreve.

-Skupili smo se na ovom platou u aprilu prošle godine da očistimo smeće. Kada smo napunili nekih 15-ak vreća, neko reče „’Ajmo okrenuti roštilj!“.  Na tom druženju došli smo na ideju da napravimo ovaj mali kutak za sve buduće roštilje i okupljanja. Počeli smo da skupljamo novac, a imali smo i donacije od pojedinaca, podršku Gradske uprave i „Elektro Hercegovine“- kaže Predrag Miljković.
hrupjela ljetnjikovac 6
Veljko Čolić i Predrag Miljković

Ljetnjikovac nosi naziv  „Vidovdan“ jer se u danima oko Vidovdana najviše radilo. Većinu radova odradili su upravo mještani. Krovnu konstrukciju uradio je komšija Mišo Tepavčević, a sto je napravio Gojko Milidragović.

Preponosan sam, sve su ovo vrijedne ruke momaka od 20-ak godina. U koje god doba da ih nazovete, za bilo šta, oni su tu. Drugačije se ne može živjeti, nego zajedno– priča Predrag.

U planu je da se na ovom mjestu napravi odrina koja će pružati još veću hladovinu, tobogan za najmlađe, a ozidaće se i veliki roštilj.

-Nije još gotovo, imamo mnogo ideja koje ćemo realizovati dok malo zahladi. Složno kao i do sada, a kako drugačije- dodaje Predrag.

Sa ovog vidikovca pruža se prelijep pogled na Dučićev grad, a čak i ovog vrelog avgustovskog poslijepodneva uživali smo u ljetnjem povjetarcu koji malo gdje u gradu možete da osjetite, a sve i da nema ni jednog, ni drugog ovdje ćete vidjeti ono što se danas rijetko može naći, a to je sloga i zajedništvo komšija koji čuvaju svoje mjesto pod nebom i sa ponosom ga zovu „Rupjela“.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga