Skip to main content

Grad Trebinje učesnik završne konferencije projekta „Via Dinarika“
Trebinje je bilo jedina lokalna zajednica iz BiH i Republike Srpske koja je imala predstavnika na ovoj konferenciji.

– Posebno mi je drago što su predstavnici projekta istakli Trebinje kao lokalnu zajednicu koja treba da bude primjer svima u našoj zemlji. To je dodatni podstrek za sve nas da još aktivnije učestvujemo u ovim i sličnim projektima koji doprinose razvoju našeg grada – rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je istakao da je kroz ovaj projekat urađeno više aktivnosti, poput izgradnje Avantura parka na Ublima, nabavke promotivnih štandova za Agrarni fond, te druge stvari koje su doprinijele kvalitetnijem turističkom pozicioniranju Trebinja.

– Kada učestvujete u jednom ovakvom projektu, a pritom Grad pruži bezrezervnu podršku, onda se o njegovim aktivnostima i krajnjim rezultatima priča dosta dalje od lokalnog, a mnogo šire od regionalnog područja – naveo je Ćurić.

Konferenciji su prisustvovali ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Steliana Nedera, ambasador Italije u BiH Mrko Di Ruza, direktor USAID-a u BiH Kortni Čab

Ovaj projekat je implementirao i sufinansirao UNDP, uz finansijsku podršku USAID-a, Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) i Grada Trebinja.

Inicijativa „Via Dinarika“ ima za cilj da promoviše značajne prirodne i kulturne resurse područja Balkana, da omogući bavljenje avanturističkim aktivnostima ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta te da očuva planinska područja, kulture i predjele koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Evropi.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci