Gimnaziji „Jovan Dučić“ i njenim učenicima odlikovanja predsjednika RS (VIDEO)Gimnaziji „Jovan Dučić“ i njenim učenicima odlikovanja predsjednika RS (VIDEO)

Gimnazija "Jovan Dučić"/Foto: Internet


Ovo priznanje dodjeljuje se za djela i rad, koja zaslužuju opšte poštovanje i isticanje, a trebinjska Gimnazija ove godine obilježila je jubilej od 100 godina postojanja.

Vijek postojanja Gimnazije „Jovan Dučić“ tokom godine obilježen je kroz brojne kulturne događaje i manifestacije, a jedan od najupečatljivijih događaja je i koncert orkestra ove škole, koji je u avgustu održan na gradskom trgu.

Osim gimnazije, kao obrazovne ustanove, na svečanosti u Banjaluci, koja će biti upriličena 8. januara, priznanja će biti dodijenjena i učenicima ove škole, koji su na konkursu povodom obilježavanja Dana RS ostvarili zavidne rezultate.

Među njima je i Doroteja Radanović, učenica prvog razreda gimnazije, koja je osvojila drugo mjesto u konkurenciji 68 literarnih radova iz 27 srednjih škola, na konkursu za izbor najboljih učeničkih likovnih i literarnih radova na temu “Republika Srpska”.

Konkurs su povodom obilježavanja 30. rođendana Republike Srpske, raspisali Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod.

U konkurenciji 537 likovnih radova iz 33 škole, pohvaljeni su radovi Anđele Ilić , učenice prvog i Vedrane Bokun učenice drugog razreda Gimnazije, a pod mentorstvom profesorke Dragane Sandić.

Na svečanosti će priznanje biti dodijeljeno i mladom Trebinjcu Spasoju Kukuriću, takođe učeniku trebinjske gimnazije, koji se nalazi među nagrađenim učenicima osnovnih i srednjih škola, a koji su osvojili prva mjesta na republičkim takmičenjima u Republici Srpskoj za školsku 2020/21. godinu.

U maju je Kukurić osvojio prvo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike, a njegov mentor bio je profesor Maksim Mičeta.

U prilogu pogledajte koncert Orkestra Gimnazije „Jovan Dučić“, koji je ljetos održan povodom jubileja.

 

 

 

 

 

 

 

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga