Skip to main content

Fondacija „Sveti Vukašin“ priprema nesvakidašnji Božićni bazar
Bazar će biti održan u Dučićevoj ulici, a Trebinjci i ostali gosti imaće priliku da uživaju u raznovrsnom sadržaju i da pri tome budu humani. Oni koji porane na Badnje jutro već od osam časova moći će da posjete bazar. U Dučićevoj ulici biće postavljeni stolovi, a prisutni će moći da uživaju u raznovrsnoj hrani, piću, knjigama, paketićima, igračkama i drugoj ponudi koja će se ovdje naći. Neće izostati ni različiti kreativni radovi i ukrasi, a događaj će dodatno uljepšati i nastupi trebinjskih srednjoškolaca.

– Tu će biti postavljena jedna kutija u koju će svako moći po želji i u skladu sa svojim mogućnostima da ubaci novac. Ništa neće imati cijenu, već će ljudi na taj način moći da pomognu. Prvi dio bazara trajaće do 13 časova, a onda se nastavlja uveče od 18 časova, te nakon paljenja badnjaka, kada će nastupiti i crkveni hor – kaže za „Jadran Trebinje“ otac Miloš Mandić, sekretar Fandacije „Sveti Vukašin“.

Ambijent će dodatno uljepšati dvije velike jelke i badnjaci, a za najmlađe Trebinjce, koji rijetko imaju priliku da idu na selo, biće priređen posebno interesantan sadržaj.

– Za dječicu iz grada, koja nemaju dodir sa selom biće izložen jedan mali tor sa ovcama, zekama i magarcem, gdje će moći da se fotografišu – dodaje otac Miloš.

Članovi Fondacije „Sveti Vukašin“ osmislili su još jedan način kako da pomognu sugrađanima, koji su u teškoj materijalnoj situaciji. Prodavaće sopstvene domaće proizvode, poput soka, čajeva, kozmetike i sira iz ulja, a zarada će biti utrošena za pomoć socijalno ugroženima.

– Fondacija „Sveti Vukašin“ izbaciće svoje proizvode. Imaćemo i taj domaći sok, čisti citrus, koji u sebi sadrži i jabuku, mrkvu, cveklu i divlji nar. Riječ je o domaćem, pasterizovanom soku, bez dodataka. Njegova cijena biće pet maraka. Oni koji ga kupe sebi će da obezbijede nešto zdravo, a ujedno će nekome da pomognu – ističe otac Miloš.

Proizvodi Fondacije moći će da se kupe direktno od njih putem interneta, u prodavnici Manastira Tvrdoš, u knjižari Eparhije na glavnoj ulici, a u planu je da se nađu i na policama Hercegovačke kuće.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci