Trebinje

Evo kako će Trebinje obilježiti Svjetski dan turizma

Svjetski dan turizma obilježava se u utorak, 27. septembra, a proslavi ovog međunarodnog praznika priključiće se i Trebinje, kao prvo turističko mjesto u Republici Srpskoj. Kako navode iz trebinjske Turističke organizacije, program obiježavanja Svjetskog dana turizma počeće u devet časova u Centru srednjih škola, gdje će se učenici srednje turističke takmičiti u znanju iz ove oblasti.


Evo kako će Trebinje obilježiti Svjetski dan turizma

Foto: Jadran Trebinje


– U 11 časova, u Dučićevoj ulici biće upriličena izložba likovnih radova učenika osnovnih škola, koji su pristigli u toku takmičenja za izbor najljepšeg likovnog rada o temi „Turistički motiv Trebinja“ – navode iz Turističke organizacije Trebinje.

Na istom mjestu, u Dučićevoj ulici, ispred Turističkog info centra biće otvorena izložba faksimila Miroslavljevog jevanđelja, najstarijeg sačuvanog srpskog ćiriličnog rukopisa, nastalog u drugoj polovoni XII vijeka, izrađenog po narudžbi humskog kneza Miroslava, starijeg brata Simeona Nemanje.

Nakon toga slijedi koktel za predstavnike trebinjske turističke privrede, a biće potpisani i memorandumi o saradnji između TO Trebinje i TO iz Herceg Novog i Nikšića.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga