Skip to main content

Dijete koje čita postaje čovjek koji misli!Dijete koje čita postaje čovjek koji misli!

Da ne ostanemo bez riječi-foto:TrebinjeJadran


Dijete koje čita postaje čovjek koji misli, to dijete i prije ličnog iskustva medju koricama prepoznaje karaktere, društvene prilike i emocije. Primjer je Aleksa Antelj, učenik prvog razreda Centra srednjih škola Trebinje. Antelj kaže da nakon pročitanog djela jasnije vidi razliku izmedju dobra i zla, lakše procjenjuje ljude i glasnije izražava svoje misljenje. „Uživam u djelima koja na humorističan način opisuju stvarnost i društvene okolnosti, tako prepoznajem karaktere i pronalazim sebe, a na osnovu toga umijem da raspoznam i kako bih ja trebao da se ponašam“ kaže ovaj bistri srednjoskolac.
aleksa antelj

Učenici Centra srednjih škola u Trebinju, u saradnji sa profesorima i školskom bibliotekom, ove godine prvi put su se uključili u kampanju pod sloganom „Da ne ostanemo bez riječi“ i to na veoma  kreativan i  originalan način.

„Odlučili smo da ovom prilikom iskoristimo kreativnost naših učenika, koji su na njima svojstven način sproveli kampanju. U predhodnih pet dana naši učenici pravili su obilježivače za knjige, kako bismo istrijebili ružnu naviku da pravimo tzv „uši“ na knjigama, takodje smo uredili i oglasnu tablu biblioteke, a napravili smo i fotografije za nagradnu igru koje ćemo poslati na adresu ministarstva“ objašnjava bibliotekar Žana Vidaković.

Zana vidakovic

Zadatak nagradne igre je da se učenici fotografišu na njima omiljenim mjestima za čitanje, a one fotografije koje ne ispunjavaju uslove konkursa krase zidove školskog hola. U kampanju se uključila i direktor Nedeljka Ilijić, koja se sa knjigom u ruci fotografisala za školsku izložbu, kroz šalu dodaje:“Ako direktor ne čita kako će drugi da čitaju?!“

20211126 112858

U kampanju „Čitajmo zajedno“ koja se već petu godinu sprovodni na inicijativu Ministarstva prosvjete i kulture RS, po prvi put su se uključile srednje škole  iz  hercegovačke regije.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci