Skip to main content

Deda Mraz za „Jadran Trebinje“: Hercegovački odžaci postaju mi sve užiDeda Mraz za „Jadran Trebinje“: Hercegovački odžaci postaju mi sve uži

Deda Mraz/Ilustracija/Foto:Jadran Trebinje


Deda Mraze, kakva su bila djeca u Hercegovini tokom protekle godine?

Ho-ho-ho, pozdrav. Želim da kažem da ove godine u Hercegovini ima mnogo dobre djece. Moram da ih pohvalim, slušali su bolje nego prošle godine. Zato imamo i više poklona. Biću ovdje nekoliko sedmica, upravo iz toga razloga što ima mnogo dobre djece i jednostavno ne mogu da stignem da sve podijelim odjednom. Moram da obiđem sva ova mjesta ovdje u Hercegovini i ovdje mi je inače lijepo. Kod vas je toplo, a kod nas na Sjevernom polu stalno hladno, snijeg i led.

Šta Deda Mraz voli najviše jede kada dođe u Hercegovinu?

Volim da jedem ove vaše proizvode, posebno ove kojih nema kod nas na Sjevernom polu. Volim prijesnac. Eto, to moram da kažem. Volim sve vaše hercegovačke specijalitete. Volim i pršut, ali to zbog pritiska slabo jedem. Baba Mrazica kad bi znala, kritikovala bi me sigurno,  ali eto ja ne mogu da odolim ovim vašim hercegovačkim specijalitetima. To je sigurno jedna od najboljih kuhinja. Evo, obišao sam čitav svijet i vaša mi je omiljena. Raštan posebno volim. Jako volim da jedem raštan.

Jesu li uski hercegovački odžaci i je li teško održati liniju da se možete spustiti kroz svaki dimnjak u Hercegovini?

Ne znam je li do mene ili do odžaka, ali svake godine su ti odžaci uži i uži. Ja kako dolazim iz godine u godinu, meni ovi vaši hercegovački odžaci postaju uski. Ne mogu baš da ulazim kroz odžake, pa uđem ili kroz prozor ili balkon i tako ostavim poklone.

Deda Mraze, obiđete cijeli svijet, ali Vam jedino u Hercegovini osim poklona svaki put uzmu i krv, hoće li tako biti i ovoga puta?

Deda Mraz humanitarno, svake godine, prvu dozu krvi daje kod vas ovdje u Trebinju. Nadam se da će tako biti i ove godine, ako ne budem previše umoran, a nadam se da neću. Inače svi budite humani, dajte krv, pomozite drugome.

Hoće li ove godine doći Baka Mraz, najavljivali ste je, ali nismo je do sada upoznali?

Baka Mraz treba da dođe već nekoliko godina, ali nikako da se iskombinujemo. Svaki put iskrsne neki novi problem, neće doći ni ove godine, nažalost. Baka Mrazica pakuje mnogo poklona ove godine. Ima dosta dobre djece i onda mora to da završi. Planirala je da dođe, da bude ovdje sa mnom u Hercegovini, ali nadam se sljedeće godine da ćemo se na vrijeme pripremiti i da će da dođe sa mnom.

Znamo da su odrasli primjer djeci i da dobre djece nema bez dobrih roditelja, šta bi Deda Mraz poručio odraslima?

Poručio bih da slušaju svoju djecu, da paze na svoju djecu, da ih lijepo vaspitavaju, da nekada budu popustiljiviji prema svojoj djeci i da što više obraćaju pažnju na svoju djecu, jer ih treba njegovati i vaspitavati od malih nogu, a djeca su ovdje to zaslužila. Moram pohvaliti ovdje i roditelje i djecu, jako su vaspitana, fina i kulturna djeca. Hvala vam i želim vam sve najljepše u 2022. godini. Ho-ho-hooo….Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare