Skip to main content

Deda Mraz i ove godine prvi darovao krv (VIDEO)Deda Mraz i ove godine prvi darovao krv (VIDEO)

Deda Mraz daruje krv/Foto: Jadran Trebinje


Ovo je osma godina zaredom da Služba za transfuziju u Trebinju prvu dozu krki dobija upravo od Deda Mraza. Iako je bio umoran od dijenjenja brojnih paketića djeci širom Hercegovine, Deda Mraz je i ovoga puta našao vremena da pokaže kako izgleda pravi primjer humanosti.

–  Osjećam se sjajno. Želim svima da čestitam Novu godinu. Želim da nam im ova godina bude mnogo bolja nego što je bila prethodna, da prođe sve što nas je zadesilo, pa da ponovo normalno živimo. Plašio sam se da li ću moći zbog umora da dam krv, ali izgleda da je sve u redu. Deda Mraz je jak. Mnogo paketića sam podijelio. U Hercegovini je bilo mnogo posla, jer su sva djeca slušala. Baka Mraz se umorila, koliko je poklona morala da pakuje. I ona je htjela da dođe, da daruje krv, ali nije uspjela  – poručio je Deda Mraz.

Načelnik trebinjske Službe za transfuziju Dragan Šarenac kaže da im je svaka godina sve bolja i uspješnika otkako  ih Deda Mraz posjećuje kao prvi davalac.

– Dugo već tako počinjemo godinu sa darovanom dozom krvi od Deda Mraza. Hvala mu na najljepšem daru za našu službu. Svih nam je godina bio taličan, pa se nadam da će tako biti i ove godine, i da ćemo imati još jednu uspješnu godinu kada je riječ o darivanju krvi. Nadam se da će i ostali građani Hercegovine krenuti ovim stazama i da ćemo imati nove mlade davaoce krvi, te da ćemo umnožiti porodicu najhumanijih ljudi u našem gradu i regiji, a to su dobrovoljni dvaoci – kaže Šarenac.

Prošle godine u ovoj službi prikupljeno je 1900 jedinica krvi.

– Zadovoljni smo. To je bila godina obilježena pandemijom. Bilo je problema, ali zahvaljujući dobro organizovanom darivanju krvi u nešem gradu i regiji sve smo rješavali u hodu i imali smo godinu sa najviše organizovanih akcija. Bilo ih je 61 – kaže Šarenac.

Ono što je najvažnije, dodaje, je to što je tokom godine bilo dovoljno dovojno krvi za liječenje svih pacijenata. 

Trebinjska Služba za transfuziju  specifična jer, jer se jedina u regiji može pohvaliti Deda Mrazom kao prvim davaocem najdragocjenije tečnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci