Skip to main content

Ćurić za Jadran Trebinje: Nije bilo drugog načina da se pomogne FK ‘Leotar’Ćurić za Jadran Trebinje: Nije bilo drugog načina da se pomogne FK ‘Leotar’

Konferencija za novinare- Foto:Jadran Trebinje


Za pravdu i red- Lista Nebojše Vukanovića podnijela je prije pet mjesec krivičnu prijavu protiv Ćurića, Šarenca i Petrovića zbog nenamjenskog trošenja budžetskih sredstava Grada Trebinja, te nanošenja štete Gradu u iznosu od 486.000 KM. Novac je, kako tvrde, nezakonskim putem prebačen  za regulisanje  duga koji je imao Fudbalski klub ”Leotar”.
Iz Okružnog javnog tužilaštva potvrdili su da je protiv prijavljenih u predmetu pokrenuta istraga.
-Tužilaštvo je postupajući po prijavi Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, a u cilju sprovođenja istražnih radnji vezano za  zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja dostavilo zahtjev službenicima PU Trebinje da izvrše određene radnje u cilju provjere navoda iz krivične prijave- rekao je Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

srdjan vukanovic

Srđan Vukanović,Portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje

Nebojša Vukanović kaže da je slučaj “čist kao suza” i da prijavljeni nikako ne mogu izbjeći krivičnu odgovornost.
-Niti je Grad Trebinje napravio dug prema firmi “Ubla Turs”, niti su postojala sredstva u budžetu da se plaćaju dugovi FK “Leotar”. Njima su prebačena veća sredstva nego što su uopšte bila planirana za sport. U tužilaštvo sam dao primjerak budžeta gdje se jasno vidi da te stavke nema i jasno je da je počinjeno krivično djelo- objasnio je Vukanović.

vukanovic

Nebojša Vukanović, Narodni poslanik NSRS

Prvi čovjek Trebinja kazao je da još uvijek nije dobio poziv za saslušanje
i dodao da se ne plaši ničega, jer je kako tvrdi „sve urađeno u skladu sa zakonom“. Objasnio je da nije bilo nijednog drugog načina da se pomenuti dug vrati.
– Ovo je bilo jedino moguće rješenje da se u tom trenutku pomogne FK “Leotar”, čak su se i svi ostali klubovi složili da će ako treba sačekati svoje isplate, te da je fudbalski klub prioritet- izjavio je Ćurić za ‘Jadran Trebinje’.
U narednim danima očekuju se saslušanja Ćurića, Šarenca i Petrovića, a iz trebinjskog tužilaštva su naglasili da će se, kao i prema svim drugim krivičnim prijavama tako i prema ovoj, odnositi profesionalno i nepristrasno i da tužilaštvo neće podlijegati pritiscima bilo koje vrste.
 
 


Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci