Časni krst u rukama Veljka Jovanovića, zaplivao i trebinjski gradonačelnik (FOTO)Časni krst u rukama Veljka Jovanovića, zaplivao i trebinjski gradonačelnik (FOTO)

Veljko Jovanović/FOTO: Jadran Trebinje


– Peti put plivam i veoma mi je drago i čast mi je da budem dio ovakve vjerske manifestacije. Svaka čast i ostalim momcima, koji su plivali.  Drago mi ja da nas je svake godine u sve većem broju i da se sve više mladih odaziva da pliva za Bogojavljenje – poručuje Jovanović, kojem je ovo treći put da prvi dolazim do krsta.

Plivačima se pridružio i Vuk Tomašević koji ima samo 12 godina.

– Ovo je prvi put da plivam. Odlično je iskustvo. Iako je bilo hladno, imao sam veliku želju da plivam. Malo me je pucao adrenalin, ali kada sam počeo da plivam, sve je bilo lijepo – kazao je novinarima jedan od najmlađih plivača.

Po prvi put za Časni krst zaplivao je trebinjski gradonačelnik Mirko Ćurić, koji kaže da ga raduje što je ove godine u bogojavljenskom plivanju učestvovao rekordan broj plivača.

– Ovo je za mene prvi put da plivam. Treba da budemo uvijek uz naš narod i uz crkvu. Što se tiče rezultata, bila je to neka zlatna sredina. Nije važno pobijediti, važno je učestvovati. Svaka čast svima, koji su plivali i svih prethodnih godina. Sigurno da nije lako. Danas nas je poslužilo i vrijeme, a znalo je Bogojavljenje da bude i dosta hladnije – kaže Ćurić.

Plivanju za Časni krst prethodile su svečana litija i liturgija, koju je u Sabornom hramu služio njegovo preosveštenstvo vladika Dimitrije sa sveštenstvom Eparhije.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga