„Bubamarci“ prvim nastupom očarali publiku (FOTO/VIDEO)
– Težimo muzičkom izrazu hora „Kolibri“, tako da su se na našem repertoaru večeras našle i dvije njihove pjesme, po tekstu Dušana Radovića. Jedna od pjesma, koje smo izveli, posvećena je našem preminulom stvaraocu Minji Suboti. Tu su bile i kompozicije nekih domaćih hercegovačkih autra, naših kolega, za koje se nije čulo, a mi smo ih prepoznali i uvrstili u svoj repertoar. Publika je imala priliku da uživa i u klasičnoj muzici, u nekim poznatim ostvarenjima, koja znamo i iz Diznijevih crtića, ali i u nekim zanimljivim koreografijama i tapšalicama – rekao je, nakon koncerta, Milisav Sukonjica, jedan od osnivača i rukovodilaca hora.

Iza uspješnog nastupa, kaže on, stoji mnogo truda i rada, a težili su visokom muzičkom umjetničkom izrazu. Ipak, nisu željeli da prikriju dječiju nesputanost i spontanost. Hor čini više od 30 mališana, uzrasta od tri do devet godina. Raditi sa najmlađima, kaže, veliki je izazov.

– Trudimo se da imamo jednak pristup svima. Ono što nas raduje je što vidimo da stariji članovi već polako imaju sluha za ove mlađe. Čak i asistiraju na probama. Trude se da ih drže na jednom mjestu. Drago nam je da vidimo tu neku koheziju između njih, da se zaista osjećaju kao porodica – objašnjava Sukonjica.

Oduševljenje prvim nastupom nije krio ni član hora, osmogodišnji Veljko Đuzelović.

– Moja omiljena pjesma je „Gost“. Večeras mi se od cijelog nastupa najviše svidjelo kako smo pjevali. Volim i da idem na probe. Tamo najbolje pokažemo ono što možemo – kaže Veljko.

Iako roditelji mališana često posjećuju probe, neki od njih to nisu željeli, jer su ovako, kažu, iznenađenje i oduševljenje koncertom bili mnogo veći.

– Namjerno nisam gledao nijednu probu da bih ostao iznenađen kada prvi put vidim i čujem šta su uopšte spremali. Moram priznati da su mi opšti utisci fenomenalni. Oduševljen sam što je Trebinje dobilo jednu ovakvu dječiju ekipu, koja je u stanju da izvede ovakav program, da on traje ovoliko vremena i da su djeca ostala koncentrisana do kraja. Sve je ispalo onako kako su njihovi profesori zamislili. Skidam kapu Milisavu i Nedi, svaka im čast za ovo – kaže Bobo Slijepčević, čiji sin pjeva u ovom horu.

S obzirom na to da je i sam muzičar i pedagod, Slijepćević ističe da je za djecu od velike koristi da se od najranijeg uzrasta uključuju u muziku i u umjetnost uopšte.

–  Oni su se ovdje upoznali i sa nekim klasičnim kompozicijama, koje kući možda nemaju priliku da čuju. Uključena je tu i neka ozbiljnija vrsta muzike, uz koju su imali i koreografije. Stvarno sam uživao, pod utiscima sam – kaže Slijepčević.

U koncertu je podjednako uživala i mlađa i starija publika. Oni najmlađi rado su nam prenijeli svoje utiske.

– Bilo mi je super na koncertu. Uživao sam. Djeca su odlično pjevala – rekao je Vojin Škero.

Dječiji hor “Bubamarac” nastao je sredinom septembra ove godine, kao zajednički projekat Udruženja za njegovanje i razvoj muzičkog stvaralaštva kod djece “LirArt” iz Trebinja i trebinjskog Kulturnog centra.  Hor vode profesori trebinjske Muzičke škole Milisav Sukonjica i Neda Tanasijević.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga