Talentovana Trebinjka

Anja Đurić, Trebinjka anđeoskog glasa osvojila dvije prve nagrade na festivalu u Beogradu (VIDEO)

Anja Đurić, učenica osmog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Trebinja i petog razreda Muzičke škole osvojila je dvije prve nagrade na festivalu „Belgrade Internacional Festival of Performing Arts“ – „Anđeoski glas“ koji je nedavno održan u Beogradu.


Anja Đurić, Trebinjka anđeoskog glasa osvojila dvije prve nagrade na festivalu u Beogradu (VIDEO)

Foto: Radio Trebinje


Anja je, u jakoj konkurenciji i kategoriji etno pjevanje sopstvene numere, sa pjesmom „Kosovski božur“, koju je za nju napisao njen stric osvojila glavnu nagradu, a najbolja je bila i u drugoj kategoriji u kojoj se takmičila sa pjevačima iz brojnih zemalja svijeta u pjevanju različitih etno numera.

-Ta ljubav prema muzici me je navela da snimim svoju pjesmu, za koju je tekst napisao moj stric Mišo Đurić. Ona nosi naziv ‘Kosovski božur’. Komponovao je Dejan Šćepanović, a snimio profesor Pero Bokić – kaže za Radio Trebinje Anja.

Za nju je ovo divno iskustvo i uspjesi na takmičenjima joj daju novi podstrek da nastavi još intenzivnije da se bavi ovom vrstom muzike.

-Ponosna sam, za mene ovo predstavlja veliki uspjeh. Zadovoljna sam što sam učestvovala na ovom takmičenju. Motiviše me da se i dalje bavim muzikom. Volim da pjevam sve, ali najviše mi odgovora etno pjevanje. Tu vrstu muzike najviše volim – jasna je Anja.

Anja Đurić, koja se muzikom bavi od svoje šeste godine i svira klavir, učestvovala  je i na brojnim festivalima u Republici Srpskoj- na trebinjskom „Zvonu zvonke pjesme „ osvojila je treće mjesto, u Nevesinju na festivalu etno muzike prvo, a dva puta je učestvovala i na „Đurđevdanskom festivalu“ u Banjaluci.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga