Skip to main content

Skače cijena struje, ali i plate radnicima ERS-aSkače cijena struje, ali i plate radnicima ERS-a

ELEKTROPRIVREDA RS


Prema pisanju portala „Capital“, taj dogovor postignut je na kolegiju direktora ERS i predstavnika sindikata.

Predsjednik Konfederacije sindikata RS i Sindikalne organizacije RiTE „Gacko“ Željko Tepavčević potvrdio je za „Capital“ da je juče održan sastanak na kojem je dogovoreno da budu povećane plate svim zaposlenima u ERS.

– Cijena rada u ERS nije povećana 13 godina. Mi smo tražili da ona bude 160 KM, ali za poslodavca je to bilo neprihvatljivo i dogovoreno je da ona bude 150. Sva zavisna preduzeća su zadužena da naprave računicu i poslovni plan za iduću godinu sa cijenom od 150 KM – kazao je Tepavčević.

Iako su tražili povećanje cijene rada sa 140 na 160 KM, sindikalci su zadovoljni i sa ovim povećanjem.

– Mi smo i prethodnih godina tražili to povećanje i dobijali obećanja koja nisu ispunjena. Troškovi života u ovih 13 godina su značajno povećani i u ovom trenutku možemo da kažemo da je 150 KM neka korektna cijena – rekao je on.

Dodao je i da uprave i sidnikati pojedinih zavisnih preduzeća treba da dogovore i da vrednuju malo bolje radna mjesta na kojima su otežani uslovi rada.

Ispunjavanje zahtjeva radnika „Elektroprivrede“ i povećanje plata očigledno će platiti privrednici kojima ERS već ispostavlja znatno veće cijene od početka iduće godine.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci