prostest

Protest ispred ERS-a: Zaustaviti kupovinu propale firme i spriječiti poskupljenje struje (FOTO)

„Zaustaviti kupovinu firme „Comsar Energy Hidro“ ruskog milijardera Rašida Serdarova za 200 miliona KM i hitno reagovanje Ustavnog suda na apelaciju o neustavnom tarifnom postupku“, zahtjevi su protesta koji je danas organizovan ispred Elektroprivrede Republike Srpske.


Protest ispred ERS-a: Zaustaviti kupovinu propale firme i spriječiti poskupljenje struje (FOTO)

Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića, koja je i organizovala ovo protestno okupljanje, tvrdi da je kupovina pomenute firme pokušaj da se veliki novac stavi u džepove “tajkuna”.

-Osnovni zahtjev protesta je da se spriječi ovaj mafijaški pokušaj pljačke, bacajući 200 miliona maraka na neku „tašna-mašna“ firmu koja nema nikakvu imovinu i koja ne vrijedi ništa. Jasno je da taj novac odlazi u ruke oligarha koji su i osmislili ovu kupovinu. Tražimo i hitno reagovanje Ustavnog suda da poništi tarifni postupak, a onda ćemo ispeći vola ispred ERS-a  i častiti građanje. Zadovoljan sam odzivom, jer ovdje niko nije došao pod pritiskom- rekao je Nebojša Vukanović.

Odmah nakon protesta predata je apelacija Ustavnom sudu RS, jer je novi tarifni postupak neustavan i krši više zakona.

-Sporno  je to što se krši Zakon o električnoj energiji i krši se Zakon o pravima potrošača, jednostavno odluka nije u skladu sa Ustavom. Cilj vladajuće oligarhije jeste taj, da od naroda pokuša uštediti  električnu energiju i višak plasirati  na međunarodno tržište i zaraditi više,  dovoljno  je da odete u selo Zagora i vidite gdje ide narodni novac- kazao je Đorđe Vučinić, poslanik Liste za pravdu i red u NSRS.

Prostestu je prisustvovao i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekavši da se sa ovim okupljanjem neće završiti borba naroda protiv „kulučenja“.

-Ovdje je danas prilika da se zajedno sa narodom podigne glas protiv takvih marifetluka  i lopovluka. Istina jeste spora, ali  je dostižna i mi nećemo stati na ovome danas. Nećemo se smiriti sve dok ne identifikujemo lopove i pokažemo da im je mjesto u zatvorskim ćelijama- rekao je Petrović.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga