Skip to main content

Preispitati odluku o povećanju cijene električne energije!Preispitati odluku o povećanju cijene električne energije!

ELEKTROPRIVREDA RS


Na sjednici privrednih društava iz Udruženja trgovine i Udruženja turizma i ugostiteljstva, koja je održana u Privrednoj komori Srpske, zaključeno je da ovim privrednim subjektima nije prihvatljivo ponuđeno povećanje cijene električne energije, te da od Vlade Srpske očekuju da organizuje sastanak radi postizanja dogovora sa snabdjevačem, te izvršile nužne korekcije predloženih cijena.

– Predloženim povećanjem direktno se ugrožava i ispunjavanje svih drugih obaveza, sa velikom izvjesnošću potpunog i trajnog prekida poslovanja za mnoge subjekte, što ima dalekosežne posljedice po društvo u cjelini – navodi se u saopštenju.

Privredni subjekti iz sektora trgovine i ugostiteljstva ističu da su nagle promjene cijena na više iznose neprihvatljive i sa aspekta planiranja poslova i plasmana proizvoda i usluga za narednu godinu, koju je većina subjekata završila, odnosno već dogovorila poslovnu saradnju sa partnerima na bazi projekcija koje su bile moguće u momentu pregovaranja.

– Te projekcije nikako nisu obuhvatale ogromno povećanje troškova po osnovu povećanja cijene električne energije za preko 100 odsto –  navodi se u saopštenju.

Sjednica privrednih društava organizovana je povodom ugovora koji su ponuđeni privrednim subjektima iz sektora trgovine i hotelijerstva, odnosno pružaocima usluga u hotelima, a koji sadrže prijedlog nove uvećane cijene električne energije.

Privredni subjekti iz sektora trgovine i ugostiteljstva, kako je zaključeno, podržavaju Privrednu komoru Srpske kao jedinu ovlaštenu instituciju u pregovorima sa Vladom Srpske i „Elektroprivredom“ u vezi sa definisanjem uslova o potpunom snabdjevanju električnom energijom

– Od Vlade Srpske, kao vlasnika „Elektroprivrede“, a imajući u vidu da je premijer Srpske do sada dao veliki doprinos nastojanjima da se postigne dogovor u oblasti pregovaranja o cijeni električne energije, očekuje se da hitno organizuje sastanak s ciljem rješavanja nastalih problema – navodi se u saopštenju. Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci