Skip to main content

Paprene cijene na Jahorini: Cijeđena narandža osam, gulaš 21 KMPaprene cijene na Jahorini: Cijeđena narandža osam, gulaš 21 KM

Jahorina/FOTO: Internet


Građani, koji su se ovih dana našli na Jahorini, redakciji „Srpskainfo“ poslali su cjenovnike iz nekih od ugostiteljskih objekata, a iz kojih je vidljivo da su cijene hrane i pića više nego paprene. 

Tako za jednu cjeđenu narandžu treba izdvojiti čak osam KM, dok se, na primjer, cijena kilograma narandži u marketima u BiH kreće između tri i četiri KM. Dakle, od prodaje jedne čaše cijeđene narandže vlasnici ugostiteljskih objekata mogu da kupe u marketu dva kilograma tog voća.

Za kafu na Jahorini morate izdvojiti minimum 3,50 KM, isto koliko košta i čaj.

Kuhano vino se kreće od sedam KM, limunada šest KM, nektar pivo u flaši šest KM, dok za točeno pivo građani moraju izdvojiti minimum 4,20 KM.

Ništa jeftinija nisu ni žestoka pića, pa se viljamovka kreće od sedam KM, viski od 7,50 do 14 KM, a džin od 7,50 KM.

Slično kao i za pića, ništa manje paprene nisu ni cijene na jelovnicima. Tako, na primjer, za jedan juneći gulaš treba izdvojiti minimum 21 KM, dok se cijene salata kreću od 6,50 KM do 12 KM.

Pasulj sa kobasicom iznosi oko 17 KM, a kilogram dimljene koljenice na podvarku 35 KM. Bečki odrezak se kreće od 26 KM, ćevapčići 16 KM, a među najjeftinijom hranom je pica, i to margarita, iznosi 16 KM.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci