„Nema razloga za strah“ Petrović poručuje da struja u Srpskoj neće da ZNAČAJNIJE da poskupi do 2025.„Nema razloga za strah“ Petrović poručuje da struja u Srpskoj neće da ZNAČAJNIJE da poskupi do 2025.

Do tada nemamo strahova od ozbiljnih pomjeranja cijene električne energije, a tada, ako ne budemo napravili značajne proizvodne kapacitete, može doći do značajnog pomjerenja – ekao je Petrović i dodao da to preduzeće do tada ima prostora da bezbrižno uđe u novu tranziciju i reorganizaciju.

On je istakao da će, ako se ne naprave novi kapaciteti, kao što su solarni paneli i elektrane, svakako biti manji potencijal za subvencionisanje i cijene struje moraće rasti.

Petrović je naglasio da je, zbog toga, Elektroprivreda Republike Srpske stavila prioritet na izgradnju solarnih elektrana, vjetroelektrana i hidrolelektrane da bi se došlo do tih viškova, koji će omogućiti da Srpska i dalje ima višestruko niže cijene nego u okruženju.On je objasnio da je cijena struje koju građani u Republici Srpskoj plaćaju 22,5 evra po megavat-satu, u Sloveniji 220 evra po megavat-satu, a u NJemačkoj 270 do 350 evra PO megavat-satu.

– Vlada Republike Srpske će uz pomoć Elektroprivrede Republike Srpske istrajati sa trajno niskim cijenama električne energije u Srpskoj i sigurno je da će nam biti prednost u odnosu na ostale elektroprivrede – rekao je PetrovićKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga