Izvjesno traženo uvećanje plata

Korak bliže rješenju: Gatački sindikalci zadovoljni nakon nove runde pregovora sa ERS-om

Nakon novog sastanka sa radnom grupom Elektroprivrede Republike Srpske sindikalci Rudnika i termoelektrane Gacko su na korak do ispunjenja zahtjeva.


Korak bliže rješenju: Gatački sindikalci zadovoljni nakon nove runde pregovora sa ERS-om

Foto:Jadran Trebinje/Arhiva


Nakon dostavljene analize koeficijenta plata i uslova rada, gatački sindikalci izašli su zadovoljni sa sastanka sa rukovodstvom ERS-a. Konačna odluka trebalo bi da bude saopštena u petak, a sudeći po današnjem razgovoru radnici se mogu nadati uvećanju plata.

-Ne bih ništa da prejudiciram, mi smo danas imali korektan i konstruktivan razgovor unutar radne grupe. U petak će sastanku prisustvovati i Luka Petrović,  generalni dirktor ERS-a  i mi očekujemo da ćemo postići rješenje. Napravili smo analize koeficijenata plata i uslova rada, što je bio naš zadatak- rekao je za „Jadran Trebinje“ Željko Tepavčević, predsjednik Sindikata RiTE Gacko.

Na prošlom sastanku od sindikata je traženo da naprave detaljnu analizu i svoje zahtjeve usaglase sa upravama zavisnih preduzeća.

-Razlika u analizama između Uprave RiTE Gacka i Sindikata je različita. Zahtjev Sindikata je na godišnjem nivou veći za oko pola miliona KM, što je procentualno jako malo, tako da se nadamo da ćemo naći prostora za tu sumu kako bi zahtjev za  15% povećanje ukupne mase novca za povećanje plata bio ispoštovan- kaže Tepavčević.

Konačni stav ERS-a zavisi i od sutrašnjeg sastanka sa Sindikatom RiTE Ugljevik, pa Tepavčević kaže da je još uvijek rano da sa sigurnošću kaže da je problem riješen.

Piše:Kosa ZotovićKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga