Vlada  RS zahtjeva da se aktivnosti na realizaciji ovog projekta maksimalno ubrzaju

Kinezi najavili da bi izgradnja HE „Dabar“ mogla početi u martu

Na sastanku ministra energetike i rudarstva RS Petra Đokića sa predstavnicima kineske kompanije „Gezouba“, „Hidroelektrane na Trebišnjici“ i „HE Dabar“ predstavnici pomenute kineske firme su rekli da bi radovi na izgradnji HE „Dabar“ mogli početi već početkom marta.


Kinezi najavili da bi izgradnja HE „Dabar“ mogla početi u martu

Foto:N.N.


Kako je saopšteno iz pomenutog ministarstva predstavnici „Gezouba“ su izrazili zadovoljstvo onim što je u posljednje dvije nedjelje učinjeno u pogledu ubrzanja aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

-Oni su istakli da bi, prema nekim njihovim procjenama i ovom dinamikom, radovi na izgradnji hidroelektrane mogli početi već početkom marta ove godine-saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku je konstatovano da su, u skladu sa zaključcima sa prošlog sastanka, provedene potrebne radnje i dostavljeni dokumenti Izvozno-uvoznoj banci Kine, čime su riješena preostala otvorena pitanja i ispunjeni uslovi za povlačenje kreditnih sredstava ove banke za realizaciju izgradnje HE „Dabar“.

Ono što je u tom smislu preostalo je da banka definiše tačne datume za potpisivanje zvaničnih dokumenata po kojima će se vršiti plaćanje odobrenih sredstava.

Đokić je istakao da Vlada  RS i on lično, zahtjeva da se aktivnosti na realizaciji ovog projekta maksimalno ubrzaju, te ponovio da od svih strana u projektu zahtjeva da učine dodatni napor kako bi projekat nesmetano i bez odlaganja išao naprijed.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga