Građani Srpske platiće ceh enormnog poskupljenja struje za trgovce
Trgovcima je Elektroprivreda Srpske ponudila struju po cijeni od 67 evra po megavat času, što više za 90 odsto u odnosu na cijenu koju sada plaćaju.

U Udruženju poslodavaca trgovine Republike Srpske kažu kako je trošak za struju jedan od najvećih koji trgovine i marketi imaju u svom radu, te da će se poskupljenje na kraju “fakturisati” potrošačima.

“Posle troškova za plate radnicima, izdvajanja za struju su na drugom mjestu u ukupnim obavezama koje imamo. Ako struja poskupi za duplo, koliko se navodi u prijedlozima ugovora onda se to direktno reflektuje na cijene. Da bi trgovci to mogli plaćati, prisiljeni su povećati cijene svojih proizvoda”, kažu za u ovom Udruženju.

Oni insistiraju da cijena električne energije za trgovce bude ista kao za ostala privredna društva u Srpskoj, a koja iznosi 53 evra po megavat času.

“Tražimo da poskupljenje bude postepeno kako ne bi došlo do velikog šoka za potrošače koji su ove godine izloženi velikom rastu cijena. Sa ovim se dolijeva ulje na vatru, a odabrani tajming je pogrešna i nehuman prema građanima”, poručuju trgovci.

Sve što je Vlada Republike Srpske u ovoj godini učinila kako bi zaštitila potrošače, je da je uvela marže na osnovne životne namirnice u maloprodaji.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga