ERS nije popustila: Trgovcima i hotelijerima najskuplja struja!ERS nije popustila: Trgovcima i hotelijerima najskuplja struja!

Foto: Ilustracija


Prema pisanju portala „Capital“, predstavnici ERS-a, Privredne komore Republike Srpske i poslodavci iz navedene dvije grane privrede sastali su se danas u Banjaluci kako bi još jednom razmotrili mogućnost da struja poskupi u manjem obimu, ali dogovora nije bilo.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić kaže kako je Komora stava da svi privrednici moraju imati istu cijenu, ali da u ERS-u nisu imali razumijevanja.

– Oni smatraju da trgovci imaju visoke promete i na osnovu toga pravdaju visoke cijene. Međutim, smatram da je to paušalno posmatranje koje nije utemeljeno na kvantitativnim pokazateljima. Visok prmet ne znači visoku stopu dobiti – kazao je Račić.

Ocijenio je i kako troškovi ERS-a nisu rasli u istoj mjeri koliko je planirano poskupljenje struje, a koje u zavisnosti od privredne grane ide između 40 i 100 odsto.

Inače, kako „Capital“  saznaje, među privrednicima se pojavila i inicijativa da se pokrene pitanje ustavnosti tarifnih grupa i da se preispita njihova zakonitost.

ERS je, da podsjetimo, za većinu privrede ponudila cijenu struje od 53 evra po megavat času, ali je za pojedine branše poput trgovine i hotelijerstva ta cijena puno viša.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga