Skip to main content

„Elektroprivreda RS“ se obveznicama zadužuje na Bečkoj berzi„Elektroprivreda RS“ se obveznicama zadužuje na Bečkoj berzi

Foto: Capital, ERS


Na pitanje novinara da li je tačna informacija da će ERS emitovati obveznice u januaru na Bečkoj berzi, Višković je prvo pokušao da izbjegne odgovor navodeći da to javno preduzeće i da će oni to uraditi ako menadžment procijeni da treba.

Međutim, na ponovno pitanje novinara da li ima informaciju o tome, Višković je rekao da ima jer je Vlada većinski vlasnik ERS i menadžment je obavezan da dobije saglasnot od Vlade.

„Vlada je dala saglasnost. To je dobar test za ERS da na međunarodnom finansijskom tržištu se pokaže da li ima interesovanja za njenim obveznicama“, rekao je Višković  i dodao da Vlada nije dala garanciju za otplatu tih obveznica.

Kazao je da ERS značajne projekte finansira i iz vlastitih sredstava.

“Već je krenula investicija na Bistrici vrijedna 110 miliona evra i ona se u cijelosti finansira iz vlastitih sredstava ERS. Daj da ne poskupi struja za privredu, za domaćinstva, daj da radimo investicije. Moramo znati šta hoćemo”, rekao je Višković.

Višković nije želio otkriti ko je kupac obveznica RS koje je emitovala na Londonskoj berzi, navodeći da su ti podaci dostupni na toj berzi, iako takvih podataka nema na Londonskoj berzi.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci