Skip to main content

Zbog snijega obustavljen saobraćaj preko Morina
Snijeg pada i na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Bosansko Grahovo-Drvar, gdje se zadržava na kolovozu.

Ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu ima i u višim planinskim predjelima na istoku.

Magla smanjuje vidljivost na planinskim prevojima Rostovo /Novi Travnik-Bugojno/ i Oštrelj /Bosanski Petrovac-Drvar/, kao i na dionicama dolinom rijeke Bosne.

Vozačima se savjetuje da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. U toku su radovi na sanaciji ovog klizišta.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi, poput magistralnih puteva Doboj-Rudanka, na području Dervente gdje se gradi kružni tok, Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje, Kozarska Dubica-Draksenić, Banjaluka-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik i kroz tunel Ugar na putu Crna Rijeka-entitetska granica.

Radovi se izvode i na regionalnim putevima Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, Bistrica-Pale i Bistrica-Podgrab, Šipovo-Novo Selo, Јezero-Šipovo, gdje po potrebi u toku dana dolazi do obustave saobraćaja, te
Ukrina-Gornja Vijaka.

Deminerski radovi se izvode na putnim pravcima Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, te Laništa-Marković Polje, zbog čega će dolaziti po povremenih obustava saobraćaja.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz savjetuje se oprezna vožnja i da vozači poštuju uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

U FBiH se i dalje radi u tunelu Crnaja na putu Konjic-Јablanica zbog čega se saobraćaj tokom dana odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časova, od 23.30 do 4.30, obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a od 22.00 do 6.00 časova se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Јablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Blažuj-Gromiljak /Radanovići/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, na izlazu iz Gruda prema Ljubuškom i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare