Zbog alkohola iz saobraćaja isključeno 100 vozačaZbog alkohola iz saobraćaja isključeno 100 vozača

Foto: Jadran Trebinje


U istom periodu zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita isključeno je 11 vozača, te jedan vozač zbog odbijanja testa na opijate.

– Ukupno je sankcionisano 1.296 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je manje za 83 prekršaja ili šest odsto u odnosu na maj prošle godine, kada je zabilježeno 1.379 prekršaja. Iz saobraćaja su isključena i tri vozača zbog upravljanja motornim vozilom za vrijeme trajanja zabrane – rekao je načelnik Sektora policije Miodrag Janković i dodao da je u prošlom mjesecu zabilježeno i 27 narušavanja javnog reda i mira što je manje za 3,6 odsto ili za jedan u odnosu na maj prethodne godine.

U prošlom mjesecu zabilježena je i 31 saobraćajna nezgoda, što je za jedna manje u odnosu na isti period prošle godine.

– Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima,  u odnosu na uporedni period kada je zabilježena jedna ovakva saobraćajna nesreća. Devet saobraćajnih nezgoda bilo je sa lakše, a četiri sa teže povrijeđenim licima – rekao je Janković.

Velibor Vukoje, načelnik Sektora kriminalističke policije rekao je da su u maju ove godine zabilježena 22 krivična djela, od kojih se na opšti kriminalitet odnosi 21 krivično djelo,  te jedno krivično djelo iz oblasti saobraćaja.

– Nadležnim tužilaštvima podneseno je 18 izvještaja protiv 17 lica muškog pola, od kojih je šest povratnika. Broj krivičnih djela po poznatnom izvršiocu je 19, a po nepoznatom izvršiocu tri. Koeficijent ukupne rasvjetljenosti iznosio je 90 odsto – rekao je Vukoje i dodao da su, kada je riječ o krivičnim djelima protiv života i tijela, zabilježena dva krivična djela „tjelesna povreda“ i dva krivična djela „teška tjelesna povreda“.

Načelnik trebinjske Policijske uprave Siniša Laketa apelovao je da građani i učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajnu signalizaciju, te da na put kreću odmorni i da biraju adekvatno vrijeme za to.

– I pored svih preduzimanja mjera na putevima opet imao saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodima. Apelovao bih i da građani koji moraju da pale vatru tokom čišćenja i poljoprivrednih radova da to čine u skladu sa preporukama i da vode računa o nekontrolisanom širenju vatre, jer nam sa u ovom periodu na visokim temparatrama dešavaju problemi sa požarima – poručio je Laketa.

Iz policije su najavili pojačane kontrole saobraćaja i još veće prisustvo policije na ulicama u cilju što bolje bezbjednosti građana i svih učesnika u saobraćaju.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga