Trebinje

Vukanović: 20 dana tražim odgovor ko je donio odluku da se kupi firma „Komsar hidro enerdži“?

Narodni poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović rekao je danas na konferenciji za novinare da „već 20 dana traži odgovore na pitanja ko je donio odluku o kupovini firme ‘Komsar hidro enerdži’ i koliko je ona koštala”.


Vukanović: 20 dana tražim odgovor ko je donio odluku da se kupi firma „Komsar hidro enerdži“?

Foto: Jadran Trebinje/Aleksandar Milićević


-Ovdje sam prije svega zato što pomoćnik ministra Baštinac neće da mi se javi na telefon. Prošli put sam na konferenciji rekao kako je moguće da kupujete firmu, a da niko nije radio procjenu. I šta oni rade? Pogledajte portal javnih nabavki. Oni 20 dana nakon što su kupili firmu, raspisuju poziv i tender „Usluge studije ekonomske opravdanosti kupovine preduzeća ‘Komsar hidro enerdži’. Kako je moguće da vi kupite nešto u decembru, a onda u januaru raspisujete oglas trebate li to kupiti ili ne. Hoće sada da daju privid legitimiteta pljačke ove države – poručio je Vukanović ispred zgrade ERS.

On se osvrnuo i na rad RiTE „Gacko“.

-Juče je prestala sa radom TE „Gacko“, a prije pet dana je bio ministar Đokić i Luka Petrović i reklisu da ona radi savršeno, da je sve u redu. Prestala je sa radom zato što nema uglja. Znate li kolika je to šteta? Koliko miliona gubimo svaki dan. Gacko, ERS i Hercegovina žive od RiTE „Gacko“. Šta se dogodilo? Po mojim saznanjima, oborilo se jalovište, zatrpalo je rudnik i ostali su bez uglja. Bacaju stotine, hiljade tona muzuta, bacili su 500.000 KM na aditive zato što im ugalj ne valja. Ljeti se kopa ugalj, a ne sada po kiši i snijegu – poručio je Vukanović.

Komentarisao je i iznos novca, koji ERS planira da izdvoji u svrhe marketinga i reklamiranja.

– Traži domen 3.000.000. Evo ja sada kažem, sve što treba Elektroprivredi, ja imam. Imam domet preko 3.000.000 mjesečno, svaki dan imam 100.000 ljudi. Sve ću vam besplatno dati, imaćete taj domet, jer mene ljudi čitaju za razliku od njih, nemojte bacati 7.500.000 KM – poručio je Vukanović.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga